infa.lt

Lietuvos Šeimų Sąjūdžio peticiją dėl KGB sąrašų išviešinimo svarstys Seimas

23 birželio
14:08 2022

KGB ženkliukas

Asociacijos „Lietuvos Šeimų Sąjūdis” peticija, kuria reikalaujama išviešinti bendradarbiavusius su KGB asmenis ir kurią pasirašė daugybė LŠS narių – bus svarstoma Seime. Taip po posėdžio nusprendė Seimo Peticijų komisija, tiesa, rekomendavusi ją atmesti.

Tai vienas iš daugelio nematomų LŠS darbų, kuriuos dirba jo nariai. Eilė dar eigoje, kiti laukia savo valandos.

Peticijų komisijos posėdžio metu pasisakęs Lietuvos Šeimų Sąjūdžio tarybos narys Algimantas Rusteika tokį išviešinimą argumentavo visa geopolitine situacija, kuri reikalauja, jog Seime sėdėtų žmonės, kurių principinis požiūris turėtų būti Lietuvos valstybės saugumas.

Taip pat, vienas iš motyvų – Seime sėdinčiais politikais turėtų pasitikėti Lietuvos visuomenė, bet šiandien tą pasitikėjimą reikia užsitarnauti, kaip tą padarė Latvija ir Estija, jų politikams išreiškus atvirą poziciją, patvirtiną atitinkamu įstatymu.

Ir tą savo poziciją Lietuvos Seimo nariai turėtų skaidriai išreikšti atsiribodami nuo visų paslėptų motyvų, kuriais prisidengiama dangstant bendradarbiavusius su SSSR saugumo tarnybomis asmenis, galinčius ir šiandien būti įtakojamus tų tarnybų, kurios niekur nedingo, o tik pakeitė pavadinimą.

Internete prieinama informacija, kad dalis aukščiausių šalies politikų turi tiesioginės giminystės ryšius su SSSR saugumo struktūromis bendradarbiavusiais asmenimis. Bet apie tai tyli didžioji žiniasklaida, nes gauna finansavimą iš valdžios.



Šiandien valdžios priimami sprendimai verčia abejoti tuo, kad ji iš tiesų dirba atstovaudama Lietuvos interesams – atvirkščiai – dauguma sprendimų yra labai naudingi valstybei, kurie jie deklaratyviai skelbia esant priešu Nr.1 – Rusijai.

Galime prisiminti, kieno pastangomis Baltarusija buvo įstumta į Rusijos glėbį, taip pastarajai suteikiant papildomą placdarmą Ukrainos, o prireikus ir Lietuvos puolimui.

Matant kaip naikinami Lietuvos geležinkeliai, Klaipėdos uostas, verslas, ypač po Lietuvos URM sprendimo įkurti Taivano atstovybę, po ko Lietuvos statusas Kinijoje buvo nužemintas iki „šiukšlinio” – reikalų patikėtinio lygio, sustabdant bet kokį mūsų verslo bandymą patekti į milžinišką Kinijos rinką – kyla rimti klausimai dėl to, kam dirba ir ko siekia Lietuvos vyriausybė tokiais sprendimais. „Vertybinė” politika čia jau nebepraeina – didžiausia vertybė vyriausybei turi būti Lietuvos piliečių gerovė, o šiuo atveju ji stipriai nukentėjjo.

Panašaus pobūdžio sprendimas priimtas ir Kaliningrado prekių tranzito blokavimo atveju – jis naudingas Rusijai tuo, kad suteikia jai formalų pretekstą „ginti savo teritoriją, kurią ekonomiškai žlugdo Lietuva”. To sprendimo pasekmės gali būti sunkiai prognozuojamos, bet, kad jos bus juntamos būtent Lietuvos visuomenei – jau mažai kas abejoja.

Šiandien Seimo narys Aidas Gedvilas Seimo posėdžio metu pareikalavo atsakymo koks europinių sankcijų Rusijai punktas reikalauja uždrausti Rusijos tranzitą į Rusiją. Į ką gavo pasimetusios I.Šimonytės atsakymą, kad į tai ji atsakys raštu. Kas rodo, jog aiškaus atsakymo jie neturi.

Tačiau svarbiausia yra tai, jog, greičiausiai, toks sprendimas buvo priimtas ne Lietuvoje, o už jos ribų, ir Lietuvos valdžia tėra tik to sprendimo vykdytoja, o ne autorė, ir atsakymai Seimui nėra paruošti…

Todėl bendradarbiavusių su KGB asmenų sąrašų išviešinimas – turėtų būti prioritetinis politinis sprendimas, kurį priimtų šis Seimas. Nes nesant visuomenės pasitikėjimo aukščiausia valstybės įstatymus leidžiančia institucija – joks saugumas neįmanomas iš principo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 959

Žymos:

Atsiliepimų 10

  1. Vytautas    -  2022-06-23, 18:01

    Pritariu

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vytautas    -  2022-06-23, 18:02

    Palaikau

    Atsakyti į šį komentarą
  3. T0mas J.    -  2022-06-23, 19:01

    Tas sumanymas dėl SLAPTO prisipažinimo specialiai komisijai – buvo skirtas tik tautai apmulkinti. Mums sumanytojai paaiškino, kad tas prisipažinimas reikalingas tam, kad kgbisto nebūtų galima šantažuoti. Ir daug kas užkibo ant to kabliuko, patikėjo, turiu omeny visuomenę (o gal ir kgbistai užkibo?).
    Paaiškinu: kgbistas gali nebijoti šantažo tik vienu atveju – jei prisipažįsta TAUTAI, viešai, kaip rašytojas Granauskas. Tokio nepašantažuosi.
    Kol to nepadarė – kgbistas vis gyvena baimėje. Jį bet kada galima tampyti už virvučių ir liepti vykdyti naujas užduotis, grasinant paviešinti jo darbą KGB naudai.
    Apie SLAPTA kgb dirbusius ir SLAPTA prisipažinusius.
    2019 m. lapkričio 20 d. Seimo NSGK posėdyje apie juos buvo įdomiai užsiminta. Posėdžio įrašas buvo tinklapio ekspertai eu straipsnyje, bet paskui dingo. Jei jums pavyktų gauti to posėdžio įrašą – labai atidžiai kelis kartus paklausykit įrašo vietą nuo 14:50 iki 17:45. Jeigu Seimas kada nors priimtų sprendimą prisipažinusiųjų sąrašą paviešinti – labai gali būti, jog paaiškėtų kad nėr ką viešinti..
    Domiuosi politika nuo pat Atgimimo pradžios, bet nė karto negirdėjau nė vieno atsakingo asmens tvirtinant apie prisipažinusiųjų ne tik SĄRAŠĄ, bet ir pačius prisipažinimus – ar viskas tvarkingai surūšiuota, patikimai saugoma, ar bent 1 žino – kur saugoma?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Mes jau Lietuvoje    -  2022-06-23, 21:11

    turime apie 300 tukstanciu kaimyniu is Rytu atsargos kariunu! Jie lietuvisku vilkiku kabinose,statybu aikstelese,komunalinese ir keliu tiesimo imonese,net ukininku laukuose! O jus keliate sarsala del saujos nusenusiu „agentu”… Juk nebe jie dabar prie Valstybes resursu ir valdzios! Jie nebent duotu komanda aniems 300 tukstanciu.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Raigedas    -  2022-06-23, 23:10

    Laukia tauta tiesios

    Atsakyti į šį komentarą
    • Kam reikia duomenų?    -  2022-06-24, 19:21

      Būtinai reikia,nes eilę metų,kaip tauta nezino,kas yra kas.Seime daugelis isrinktu yra buvę KGB-istai,ar baigė jų vaikai.Tiesiog išrinkta Seime ne tik tėvai,bet ir vaikai.Kaip galima tikėti tokiais,kurie išvertė savo kailinius ir. tarnavo komunistams,o dabar ….Senai laikas paviešinti,jei norime dar išsaugoti Lietuva,Priešingu atveju,priešas ardo savo įstatymais Lietuva .

      Atsakyti į šį komentarą
  6. vladas lukosevicius    -  2022-06-23, 23:19

    Seniai turėjo būti išviešinti

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Rita    -  2022-06-24, 15:37

    Būtų gerai paviešinti ir Vakarų šalių struktūroms tarnaujančius viešojo sektoriaus darbuotojus.

    Atsakyti į šį komentarą
  8. janina    -  2022-06-24, 22:20

    Būtinai turime turime žinoti tuos, kurie dirbo KGB, kurių tėvai irgi tarnavo KGB atruktūrose.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....