infa.lt

Perteklinės mirtys – Lietuvoje apie vidurį, tačiau dvigubai daugiau nei Estijoje ir Latvijoje

15 birželio
19:05 2022
Perteklinio mirtingumo duomenys

Lietuvoje +8

2022 m. balandžio mėn. perteklinių mirčių skaičius ES išaugo iki 10 %, lyginant su +6 % kovo mėn. ir +8 % sausio ir vasario mėnesiais. Per pastaruosius 6 mėnesius didžiausias perteklinis mirtingumas užfiksuotas 2021 m. lapkričio mėnesį (+26 %), per ketvirtąją perteklinių mirčių bangą.

Ši informacija gauta iš šiandien paskelbtų Eurostato duomenų apie perteklines mirtis, pagrįstų kas savaitę renkamais duomenimis apie mirtingumą.

Medžiagoje pateikiama keletas išvadų iš išsamesnių Statistics Explained straipsnių apie mirtingumo perviršį ir mėnesinius mirtingumo duomenis.

Perteklinių mirčių skaičius ES valstybėse narėse ir toliau skyrėsi, matomai, priklausomai nuo buvusios vakcinacijos kampanijos ir medicininių paslaugų teikimo kokybės.

Švedijoje, kur nebuvo prievartinių vyriausybės veiksmų ir kovydo apribojimų – užfiksuota mažesnė vertė nei net prieš Covid pandemiją 2016-19 m. šalies mėnesio vidurkis (-5 %).

Tuo tarpu Latvijoje (+3 %), Estijoje, Bulgarijoje ir Slovakijoje (visos +4 %) užfiksuotos vertės buvo mažesnės nei pusė ES vidurkio. O vidurkis – tai Lietuva, kurioje fiksuojamas +8% perteklinis mirtingumas.

Perteklinės mirtys labiausiai pasireiškė Graikijoje (+28 %), o keliose kitose valstybėse narėse (Airijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose ir Austrijoje) užfiksuotos +18- +19 % vertės.

Ankstesni perteklinių mirčių viršijimo rodikliai ES buvo užregistruoti 2020 m. balandžio (+25 %), 2020 m. lapkričio (+40 %) ir 2021 m. balandžio (+21 %) mėnesiais.

Tai be abejo dar parodo Sveikatos apsaugos sistemos kiekvienoje šalyje efektyvumą. Pasirodo Europoje yra dar blogesnių sveikatos ministrų nei A.Dulkys, bet tai menka paguoda mirusiųjų artimiesiems, žinant kad yra ir keleriopai geresnių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 342

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. aldona    -  2022-06-15, 19:07

    Nejukinkite su tom mirtim tautos išdavikai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-06-15, 19:32

    Tai puikiai vykdoma PSO programa, juk sutvėrimai patys veržėsi susileisti sau 3-4 eksperimentinius „marmalus” nuo Covid-19, dabar leisis nuo „beždžionių…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Lt    -  2022-06-16, 22:09

      Yra toks Gydytojai nebegali to ignoruoti: Negalima slėptis nuo vakcinų sukeltos žalos, kai ji kasdien matoma tavo akyse

      – Onkologai pastebi vis daugiau vėžio atvejų.

      – Neurologai pastebi, kad pacientai, neturintys jokių rizikos veiksnių, patiria insultą.

      – Kardiologai pastebi širdies priepuolius, kai fibrino krešuliai užpildo vainikines arterijas tokiu mastu, kokio jie dar niekada nebuvo matę.

      – Ginekologai mato visus vaisingumo ir menstruacijų sutrikimus.

      Dr. Pierre Kory: „Tai humanitarinė katastrofa, kuri buvo ignoruojama ir slopinama. Ji buvo cenzūruojama, tačiau nuo šių duomenų negalima pasislėpti, kai jie kasdien matomi prieš akis. Sistema kažkada turės kažkokiu būdu spręsti šį klausimą.”

      Atsakyti į šį komentarą
  3. Algirdas    -  2022-06-15, 19:37

    Kodėl gi nepaskelbti perteklinių mirčių palyginimo kaip buvo prieš skiepijimą nuo to ko nėra ir po to? Ar per daug baisu? Lietuvoj, pavyzdžiui, +47% perteklinis mirtingumas lyginant su laikotarpiu iki mandrų skiepų. Tai yra pasibaisėtinai daug, tačiau yra šalių kur yra žymiai baisiau.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Laima    -  2022-06-15, 20:02

    Girdėjom daug istorijų kaip buvo suteikiamos med. paslaugos. Gintaras iš STI pasakojo, kaip jam buvo pasakyta, jei negulesi ant pilvo, prijungsim prie aparato.
    Nors iš pat pradžių visi specialistai [PSO taip pat] tvirtino, kad koronaviruso gydymo būdų nėra, bet kažkodėl būtent šį labai rizikingą [dirbtinis plaučių ventiliavimas] yra [buvo] priimta kaip pagrindinė gydant koronaviruso pacientus.
    Įdomu būtų sužinoti pagal rajonus, kur daugiausia perteklinių mirčių. Viena mėnesį žinau Raseinių rajone buvo 136 perteklinės mirtys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
O

Kas galėjo paneigti, kad bus kitaip?...

Protestuotojai savi kailiu patyrė tariąmą fasadinę masondemokratiją. Jiems tik dabar paaiškėjo tokia realybė, kad protestuoti...

Nesvarbu, kas balsuoja ir kaip iruz ka, svarbu, kas balsus skaiciuoja......

A5

Jau senai visiemas aisku, kad ne su situo narkomanu klaunu....

Tai su kuo dabar Putinas derėsis....

Cha

tai šitą scenarijų jau seniai rusai žino, bus liepta liandzbergui blokuoti jūra ir Kaliningradą neva...

Na,

perejo i vergovine santvarka. Tik,ar tai laimejimas!?...