infa.lt

Europos Parlamento komitetai prieštarauja ES „žaliajam” dujų ir branduolinės energijos žymėjimui

15 birželio
06:30 2022

Astravo AE

Antradienį (birželio 14 d.) du Europos Parlamento komitetai parėmė bandymą sustabdyti ES dujų ir branduolinės energijos ženklinimą kaip klimatui palankias investicijas, taip sudarant sąlygas kitą mėnesį įvyksiančiam balsavimui Parlamente, per kurį šios taisyklės gali būti atmestos.

Komitetai pritarė rezoliucijai, kuria bandoma blokuoti Europos Komisijos planą įtraukti dujas ir branduolinę energetiką į Europos Sąjungos taksonomiją – „tvarių” investicijų sąrašą, kuriuo siekiama nukreipti privatų kapitalą į tas investicijas, kurios padeda siekti klimato kaitos tikslų.

ES šalys ir įstatymų leidėjai nesutaria dėl to, ar šis kuras yra pakankamai ekologiškas, kad būtų galima jam priskirti šią etiketę, ir gali atmesti ES pasiūlymą.

Visas Europos Parlamentas dėl rezoliucijos balsuos liepos pradžioje. Jei ją palaikys bent pusė iš 705 įstatymų leidėjų, ji užblokuos dujų ir branduolinės energetikos taisykles.

Tekste, kuriam antradienį pritarė Parlamento Aplinkos ir Ekonomikos komitetai, teigiama, kad dujos ir branduolinė energija negali būti laikomos tvariomis pagal galiojančius ES teisės aktus, o jų ekologiškumo ženklas klaidintų investuotojus.

Jis buvo priimtas 76 balsais už ir 62 balsais prieš.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 100

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-06-15, 07:06

    Klimato kaita, globalinis atšilimas vyko, kai dar dinozaurai bėgiojo po Žemę. Tirpo ledynai – galimai nuo jų stambių nuo bėgiojimo šiltų kūnų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....