infa.lt

Interpeliacija ŽŪ ministrui K.Navickui atšaukta vien valdančiųjų balsais – opozicija balsavime nedalyvavo

08 birželio
10:21 2022
Kęstutis Navickas

© Gedimino Savickio (ELTA) nuotr

Seimo valdančiosios partijos, apsvarsčiusios žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakymus į Seimo narių grupės interpeliaciją, vieningai pritarė ministro atsakymams (nutarimo „Dėl interpeliacijos Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui“ projektas Nr. XIVP-1781). Už tokį sprendimą balsavo 64 balsavime dalyvavę Seimo nariai. Tai yra. vien valdančioji koalicija.

Pasisakydamas posėdyje Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma atkreipė dėmesį, kad kai kurie opozicijos klausimuose išsakyti priekaištai buvo neteisingi: „Ministras buvo užsipultas neva gavo labai daug pastabų dėl Europos Komisijai pateikto strateginio plano. Ministras nesunkiai įrodė, kad pagal gautų pastabų skaičių yra vienas iš mažiausių atvejų tarp visų šalių. Yra šalių, gavusių dvigubai daugiau pastabų.“

J. Razma pažymėjo, kad į kadencijos pradžioje išsakomą kritiką dėl suformuotos politinės ministerijos vadovybės buvo atsižvelgta, priimti pakeitimai, kad būtų labiau atstovaujami žemdirbiai.

Interpeliaciją žemės ūkio ministrui K. Navickui vakar Seimo posėdyje pateikė Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Kęstutis Mažeika, atstovaudamas 58 Seimo nariams. Seimo nariai ministro reikalavo pateikti atsakymus dėl Bendros žemės ūkio politikos strateginio plano rengimo; ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių (RRF) lėšų žemės ūkiui; žemės ūkio ministerijos vykdomos valstybės įmonių reorganizacijos; žemės ūkio ministerijos politikos pasekmės ištisoms žemės ūkio šakoms ir grėsmė dėl kokybiško, lietuviško, maisto tiekimo Lietuvos gyventojams.

Pristatydamas savo atsakymus į interpeliaciją K. Navickas pažymėjo, kad švari, saugi, turtinga aplinka, saugus, įvairus gardus maistas yra mūsų visų tikslas ir nėra nieko smerktino, kad jo gilus aplinkosauginis išmanymas padeda rasti sprendimų: „Žemės ūkis neegzistuoja atskirai nuo žemės ekosistemų, nuo gamtos. Jei galime suderinti gamtos ir žmogaus interesus, jeigu žaliasis kursas gali padėti ūkininkams užsitikrinti ekonominį tvarumą, tai ir yra dėl ko kovojame. Mano politinės ambicijos žemės ūkyje nesibaigia aplinkosauga. Lietuvos žemės ūkis yra teisingame ir ambicingame permainų kelyje“, – sakė K. Navickas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnės Aušrinės Norkienės teigimu, valdantieji savo veiksmais ir toliau demonstruoja aroganciją, nepagarbą parlamentinėms partijoms, visuomenei ir politiniais žaidimais bando gelbėti savo atstovą – žemės ūkio ministrą.

„Valdžioje esantys konservatoriai ir liberalai tokiais veiksmais dar labiau praranda ryšį su krašto žmonėmis, nesupranta jų poreikių. Jie ignoruoja ne tik mūsų, bet ir ūkininkų, žemės ūkio įmonių vadovų, specialistų, maisto pramonės bei Lietuvos žemės ūkio tarybos atstovų nuomonę. Svarbūs žemės ūkiui klausimai nesprendžiami iš esmės, apsimetant, kad jų nėra, o tai mums visiems sukels skaudžių pasekmių ateityje“, – sako LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Už palaikymą ministrui balsavo visa valdančioji dauguma – TS-LKD, „Laisvės” partija, libeeralų sąjūdis, – 64 balsai, Prieš – 0, susilaikė – 0. Opozicija balsavime vieningai nedalyvavo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 183

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2022-06-08, 11:27

    ŠAUNUOLIAI LVŽS.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vytas    -  2022-06-08, 18:58

    Nu ir ir vėl jį paliko.Nori nusmugdyti Lietuvos žemes ūki ir tiek.
    Vieni smugdo Lietuva su Taiwaniais
    Kiti su pendarais
    O dar kiti su marmalais.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...