infa.lt

Į Davose vykstantį Pasaulio ekonomikos forumą Rusijos atstovai nepakviesti

22 gegužės
12:51 2022

Po daugiau nei dvejų metų pertraukos į vaizdingą Šveicarijos Alpių miestelį sugrįžta Davoso kohorta, vietoj gerai pažįstamos baltos sniego antklodės čia plyti vešlios žalios pievos, praneša Deutsche Welle.

Kasmetinis turtingųjų ir galingųjų susirinkimas, Davosas 2022, kurį į virtualųjį pasaulį išstūmė kovydo pandemija, sugrįžta fiziniu pavidalu tuo metu, kai niokojantis karas Ukrainoje ir koronaviruso protrūkiai Kinijoje kelia recesijos baimę, o kylančios kainos skatina smarkiai didėjančią bado ir skurdo grėsmę pasaulyje.

„Metinis Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) susitikimas Davose šiemet bus pats aktualiausias ir svarbiausias metinis susitikimas nuo pat forumo įkūrimo prieš 50 metų pradžios”, – prieš susitikimą žurnalistams sakė WEF įkūrėjas Klausas Švabas (Klaus Schwab).

„Prasidėjęs karas, epidemijos ir klimato krizė – visos šios trikdančios jėgos sustabdė pasaulio ekonomikos atsigavimą”, – sakė Klausas Švabas.

„Šias problemas reikia spręsti Davose; ypač reikia nedelsiant atkreipti dėmesį į pasaulinę maisto krizę”, pridūrė jis.

Tikimasi, kad gegužės 22 d., sekmadienį, prasidėsiančioje 5 dienų konferencijoje dalyvaus daugiau kaip 2 500 dalyvių iš įvairių visuomenės sluoksnių, įskaitant daugiau kaip 50 valstybių ir vyriausybių vadovų.

Tarp pagrindinių svečių – Vokietijos vadovas Olafas Scholzas, kuris debiutuos žymiajame renginyje kaip naujasis kancleris, Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir JAV pasiuntinys klimato kaitos klausimais Johnas Kerry.

Tikimasi, kad renginyje taip pat dalyvaus Ruandos prezidentas Paulas Kagame ir Kolumbijos vadovas Ivanas Duque.

Raudonas kilimas Ukrainai ir priešprieša Rusijai

Laukiama, kad karas Ukrainoje bus pagrindinė šių metų Davoso susitikimo tema, o į tarptautinį renginį asmeniškai atvyks bene didžiausia Ukrainos aukščiausiųjų valdžios pareigūnų delegacija nuo invazijos pradžios.

Manoma, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis forume kalbės nuotoliniu būdu.

WEF, kuris pasmerkė Rusijos agresiją ir įšaldė ryšius su Rusijos subjektais, šiemet nedalyvaus nė vienas Rusijos atstovas – pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius.

Pastaraisiais metais Rusijos pareigūnai ir oligarchai buvo nuolatiniai Davoso dalyviai, nes Maskva siekė pagerinti savo palankumą investuotojams.

Šiemet jie nepakviesti.

„Esu įsitikinęs, kad tai buvo teisingas sprendimas”, – sakė WEF pirmininkas Borge Brende.

„Vis dėlto, tikimės, kad ateinančiais metais Rusija pasuks kitu keliu ir pradės laikytis JT Chartijos ir savo tarptautinių įsipareigojimų”, papildė jis.

Anksčiau Pasaulinis ekonomikos forumas Davose vykdavo žiemą, šįkart viskas kitaip.

Pirmąjį WEF susirinkimą gyvai iš pradžių planuota surengti sausio mėnesį, kaip ir anksčiau, tačiau jis buvo nukeltas, esą dėl naujos omikrono atvejų bangos. Atidėjimas reiškia, kad kasmetinis susitikimas pirmą kartą rengiamas pavasarį.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 554

Žymos:

Atsiliepimų 11

  1. VŽA    -  2022-05-22, 13:04

    Malonu, kad niekas nekviečia agresoriaus, barbaro ir teroristo Putino, kurio idiotizmas kelia pavojų jau visam normaliųjų pasauliui.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2022-05-22, 14:53

    Kolumbietis atveš kokso zeliai, bet kodėl kviečia ruandietį?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Patriotas    -  2022-05-22, 15:51

    VŽA tikuos jau pasiduriai 3 o gal ir 4 dozyste. Kad Putka agresorius tai aišku, bet kad dar kažkas palaiko Davoso forumą tai dar didesni idiotai nei putkinas.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-05-22, 17:08

      Nors Putkinas visiškas xuilo, bet teisybės dėlei reikėtų pripažinti, kad jo agresijos dėka supi pyp „pandemija” pasibaigė, o tai dar nežinia kuo būtų pasibaigę???

      Atsakyti į šį komentarą
  4. xxx    -  2022-05-22, 18:52

    Tai kad Švabas toks pats idiotas kaip ir Putinas

    Atsakyti į šį komentarą
    • Myndė    -  2022-05-22, 19:51

      Dalykas ginčytinas. Kartais panašu, kad rimti dėdės susėdo ir matydami, jog ateitis nieko gera nežada, nusprendė keisti pasaulį. Kai ką paaukos, kažkiek paleis dūmų, o kai jie išsisklaidys, paaiškės, kad gyvename naujame puikiame pasaulyje vergo teisėmis. Vieną pusę valdo Geitsas, Švabas ir Co., kitą – Si ir Putinas.

      Atsakyti į šį komentarą
  5. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-22, 19:46

    Klausimas ar mūsų didį demokratijos anūką Gabriuką su jo nepailstamais vertybių nešėjais į svetimas valstybes adomėną su matuku nepakvietė?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Vytas    -  2022-05-22, 21:17

    Great Reaset ir Marmaliacija su GP bilietis vyksta toliau nu nu

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...