infa.lt

Vokietija įvedė mėnesinį 9 eurų vertės bilietą, kad kompensuotų karo Ukrainoje poveikį

22 gegužės
11:27 2022

Automobilių kamščiai

Kylant energijos kainoms, Vokietijos parlamentas pritarė 9 eurų per mėnesį kainuojančio bilieto planui, kas leis gyventojams per ateinančius tris mėnesius naudotis pigiu viešuoju transportu, rašo DW.

Vokietijos parlamentas patvirtino planą, pagal kurį per ateinančius tris mėnesius sumažės kelionių šalyje išlaidos. Penktadienį parlamento aukštieji rūmai pasirašė 9 eurus per mėnesį kainuosiančių bilietų planą, kuris galios ateinančius tris mėnesius nuo birželio 1 d. Jis apims viešąjį transportą visoje Vokietijoje ir visas miesto bei regioninio transporto rūšis, tame tarpe ir traukinius.

Palyginimui, 27 eurų suma, kurią keleiviai gali sumokėti už bilietą per 90 dienų laikotarpį, yra maždaug perpus mažesnė nei pigiausio mėnesinio bilieto Berlyno vidinėse zonose kaina.

Bilietas, pavadintas „9 už 90”, yra atsakas Rusijos karinei invazijai į Ukrainą, kuri prisidėjo prie ir taip didelių energijos kainų augimo. Šiuo bilietu, kuris yra didesnio finansinių lengvatų paketo dalis, siekiama mažinti benzino suvartojimą ir skatinti klimato požiūriu neutralias keliones viešuoju transportu.

„Kiekvienas viešuoju transportu besinaudojantis asmuo prisideda prie paramos tam, kad mūsų šalis atsisakytų rusiškos energijos ir priartėtų prie klimato neutralumo”, – sakė transporto ministras Volkeris Wissingas po šio mėnesio pradžioje įvykusio susitikimo su valstybinio lygmens kolegomis.

Pagal federalinės vyriausybės įstatymo projektą programai finansuoti būtų skirta 2,5 mlrd. eurų.

„Tai gali paskatinti daugiau žmonių ilgainiui rinktis viešąjį transportą, o ne automobilį”, – DW sakė geležinkelių šalininkas Jonas Vortas (Jon Worth). „Ir tai tiks netgi turistams; šiuos bilietus galės įsigyti bet kas”.

Nors iš pradžių bilietas buvo skirtas važiuojantiesiems į darbą ir atgal, kad jie galėtų keliauti vietoje be savo benzinu varomų automobilių, subsidijuojamas bilietas gali nuvežti daug toliau. Turintiems laiko ir nesibaiminantiems daugybės persėdimų, visa Vokietija ir net kai kurie taškai vos už jos sienų bus pasiekiami už 9 eurus.

Didžiausias nežinomasis yra tai, kas nutiks po rugpjūčio mėn. Koalicinėje sutartyje federalinė vyriausybė sutiko padidinti finansinę paramą vietiniam transportui. Tai buvo prieš tai, kai dėl infliacijos ir karo smarkiai išaugo energijos kainos. Nei Transporto ministerija, nei Finansų ministerija, abi kontroliuojamos neoliberalių laisvųjų demokratų, neprisiėmė jokių tvirtų finansinių įsipareigojimų, išskyrus 9 eurų vertės bilietą.

infa.lt komentaras:

Ar ne laikas tą įvesti Lietuvoje, taip aktyviai kovojančioje už CO neutralumą? Būtų išsaugotos geležinkelio darbuotojų darbo vietos, kurie bus atleidžiami, dėl vyriausybės vykdomos politikos sumažėjus tranzitinių krovinių skaičiui per valstybės teritoriją. Taip pat sumažėtų transporto spūstys gatvėse ir atpigtų krovinių pristatymas, miestai išsivalytų nuo išmetamųjų dujų tvaiko. Na, ir, akivaizdu – būtų padėta žmonėms, šiandien prisiimantiems ant savo pečių visą energetinių resursų brangimo naštą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 421

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-05-22, 12:02

    Ryškus, pamokantis pavyzdys, jeigu norima TIKRAI pasiekti rezultatą. Bet mūsų kryptelėjusiai Vyriausybei labiau patinka tik pats žodinis kovojimo procesas per jų TV ir radiją… Nes Vokietijos pavyzdžiu privilegijomis galėtų naudotis ne tik lyt-psichiniai, bet ir „maršistai”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2022-05-22, 14:48

    Gera idėja. Vieninteliai minusai – iš kur tuos milijardus imsim, susipykę su visais, kuo įmanoma ir permokėdami už viską, ką įmanoma. Ir kaip surinkti žmones iš visų pamiškių/pagriovių/kitokių pašalių, kur jie susikėlė per paskutinius porą dešimtmečių bukagalviškos plėtros.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....