infa.lt

Džo Baidenas pasirašė Lend-lizo Ukrainai įstatymo projektą

10 gegužės
13:00 2022

JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė Lend-Lease aktą Ukrainai. Tai suteikia galimybę paspartinti ir išplėsti karinės pagalbos tiekimą Ukrainai ir kitoms Rytų Europos šalims, rašo euronews.

Joe Bidenas, JAV prezidentas:

„Pasirašau dokumentą, kuris taps dar viena svarbia priemone mūsų pastangose remti Ukrainos vyriausybę ir Ukrainos žmones jų kovoje ginant savo šalį ir demokratiją nuo žiauraus, tikrai žiauraus Putino karo.”

Įstatymo projektas Kongrese buvo pristatytas dar sausio mėnesį, tikintis Rusijos invazijos.

Lend-lizas kaip sistema leidžia panaikinti daugumą biurokratinių procedūrų, o reikalingos prekės formaliai pristatomos nemokamai; mokama tik pasibaigus karo veiksmams ir tik už tai, kas išliko po karo.

Lend-Lease – tai valstybinė programa, pagal kurią Jungtinės Amerikos Valstijos Antrojo pasaulinio karo sąjungininkams tiekė įvairius ginklus, karinę įrangą, karo reikmenis, transporto priemones, maistą, medicinos įrangą ir vaistus, strategines žaliavas, įskaitant naftos produktus. Pagrindiniais JAV paramos gavėjais tapo Didžiosios Britanijos Nacijų Sandrauga ir SSRS.

Amerikiečių analitikai mano, kad ukrainiečių paskolos sutartis kai kuriomis detalėmis skiriasi nuo galiojusios Antrojo pasaulinio karo metais, tačiau J. Bideno pasirašyto dokumento detalės nebuvo paviešintos.

Ukrainos vadovybė pasveikino J. Bideno sprendimą, o Volodymyras Zelenskis socialiniame tinkle „Twitter” pavadino jį „istoriniu žingsniu”.

Rusijoje JAV veiksmai buvo sutikti labai neigiamai.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 387

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-10, 17:14

    Pirmoji išmintingiausiai pasakė mūsų gerb. prezidentė D. Grybauskaitė: Putino karą – galima laimėti tik karu. Kai Rusijos barbarų ir teroristų kare Ukrainoje buvo nužudyta apie 50 tūks. žmonių (iš abiejų pusių), tai tik tada prabudo Europa, JAV ir NATO…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....