infa.lt

I.Pakarklytė ir T.V.Raskevičius: pasienio gyventojų matomi užsienio TV kanalai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui

06 gegužės
10:28 2022

Seimo Laisvės frakcijos nariai Ieva Pakarklytė ir Tomas Vytautas Raskevičius oficialiu raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos susisiekimo, kultūros, krašto apsaugos bei finansų ministerijas, atkreipdami dėmesį į Lietuvos pasienio rajonuose susidariusią situaciją.

Čia dauguma Lietuvos gyventojų vis dar mato karo propagandą skleidžiančius ir Lietuvos nacionaliniam saugumui grėsmę keliančius televizijos kanalus. Seimo nariai ragina atsakingas ministerijas šią problemą spręsti.

„Matome, kad Lietuvos pasienio rajonuose yra susiklosčiusi išskirtinė situacija. Dauguma čia gyvenančių žmonių prioritetą teikia rusiškiems ir baltarusiškiems televizijos kanalams ir savo televizijos antenas yra nukreipę Rusijos ir Baltarusijos link. Tai reiškia, kad pasienio gyventojai patenka į priešišką informacinę erdvę, kurioje skleidžiama informacija neatitinka tikrovės“, – sako kreipimosi iniciatorė I. Pakarklytė.

Anot kreipimosi autorių, susiklosčiusi situacija ne tik kelia realią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, bet ir trukdo svarbios informacijos perdavimą pasienio rajonų gyventojams.

Matydami rusiškus ir baltarusiškus, o ne lietuviškus televizijos kanalus, pasienio gyventojai, esant poreikiui, neišgirstų ekstremalių situacijų ir kitų svarbių pranešimų. Taip pat ši situacija didina Lietuvos pasienio gyventojų socialinę atskirtį.

Kreipimosi rašte I. Pakarklytė ir T. V. Raskevičius nurodo, kad Lietuvos pasienio teritorijose būtina stiprinti lietuviškų televizijos programų rodymą ir pateikia galimus problemos sprendimo būdus.

„Pirma, svarstytinas naujo televizijos pasienio tinklo sukūrimas. Nauju televizijos tinklu būtų siekiama maksimaliai padengti kaimyninių šalių teritorijas. Antra, siūlytina Lietuvos pasienio teritorijų gyventojams įrengti antrą televizijos anteną, priimančią lietuviškas televizijos programas“,  – rašoma kreipimesi.

„Rusijai pradėjus plataus masto karą prieš Ukrainą, propagandinių kanalų transliavimas Lietuvoje buvo uždraustas. Todėl privalome užtikrinti, kad šis sprendimas veiktų be spragų ir priešo melaginga informacija nesklistų visoje Lietuvos teritorijoje“, – sako I. Pakarklytė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 235

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2022-05-06, 11:17

    Jeigu TOKIE kreipiasi, reiškia vis tik bijo Dievo, kuris Biblijoje įsakė griežtai ir vienareikšmiškai: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kun 20, 13). Rusijoje su tokiais ilgai nesiceriamonintų…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Noncensas    -  2022-05-06, 12:23

    Laisvės partija nori apriboti laisvę. Įdomios vertybės, išskirtinės.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Man taipogi    -  2022-05-06, 17:15

    reiketu antros antenos,nes latviu TV nuolat skelbia,kad ten pigesni degalai,degtine ir cigaretes! Tiesiog zlugdo mano pilietiskuma,skant!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...

artimieji Rytai daro pinigus,o Ukraina - juos tik vagia....