infa.lt

Net pasibaigus pandemijai, gydymo įstaigos ir toliau turės užtikrinti COVID-19 prevenciją

04 gegužės
06:50 2022

Laisvė kvėpuoti - mergina be kaukės

SAM pranešimas:

Nuo gegužės 1 d. šalyje atšaukus ekstremaliąją padėtį dėl COVID-19 ligos ir toliau gydymo įstaigos turės užtikrinti viruso plitimo prevenciją. Gydymo įstaigų lankytojai turės laikytis infekcijų kontrolės taisyklių, bus įdiegiamos įvairios organizacinės skambučių valdymo, pacientų informavimo priemonės.

Siekiant užtikrinti, kad COVID-19 liga neplistų gydymo įstaigose, pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančios įstaigos privalės turėti papildomas medicinos priemones: bekontakčius termometrus, pulsoksimetrus, asmens apsaugos priemones visiems darbuotojams.

Įstaigos ir toliau turės užtikrinti, kad būtų valdomi žmonių skambučių srautai ir pacientai galėtų prisiskambinti į registratūrą. Žmogui nepavykus prisiskambinti, jam bus perskambinama. Visiems pacientams turės būti užtikrinta galimybė pasirinkti jiems patogų registracijos būdą: telefonu, internetu ar atvykus gyvai į įstaigos registratūrą.

Pacientų ir gydymo įstaigų darbuotojų nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių, medicininių veido kaukių arba respiratorių dėvėjimo, srautų atskyrimo tvarkos turės būti nustatytos gydymo įstaigos vadovo.

Jeigu besikreipiančiam į įstaigą žmogui būtų įtariama ar diagnozuota užkrečiamoji liga, šeimos gydytojas ar jo komandos narys turės parinkti pacientui labiausiai priimtiną variantą – pakonsultuoti telefonu ar priimti gyvai.

Jei toje gydymo įstaigoje dėl darbo organizavimo ypatumų nebus galimybių priimti pacientą užtikrinant infekcijų kontrolės reikalavimų laikymosi, žmogus bus nukreiptas į kitą gydymo įstaigą, kurioje yra galimybė suteikti kontaktines šeimos gydytojo komandos paslaugas.

infa.lt komentaras:

Akivaizdu, kad net nesant realių priežasčių saugotis – šios temos SAM vis tiek nenori paliesti, nuolat stengdamasi priminti, kad, esą grėsmė išlieka ir reikia kažko saugotis, nuolat prisiminti net tuo atveju, kai panaikinta ekstremali padėtis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 342

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Algirdas    -  2022-05-04, 13:20

    Užtikrins prevenciją nuo to ko nėra ir niekada nebuvo. Kai šita afera jų tiesiogiai neliečia žmonės ją pamiršta. Be reikalo, nes ji tikrai nesibaigė. Žmonės geriau atkreiptų dėmesį į statistiką. Pvz. nuo to meto kai prasidėjo skiepijimas nuo to ko nėra ir niekada nebuvo, bendras mirčių skaičius Lietuvoje padidėjo 47% lyginant su tuo kuris buvo nuo 2020 kovo pradžios iki 2020 gruodžio pabaigos. O juk tai tikri žmonės, mūsų tautiečiai, kaimynai, net giminės. 47% padidėjimas! Alio. Mirčių nuo to kas pavadinta Covid-19 padidėjo 264%, bet tas sako nebent tik tą, kad žmonės mirė nuo kažko, o juos priskyrė Covid. Braliukų statistika dar baisesnė, o estukų ir suvisam tragedija. Tai dabar apsaugos nuo sveikatos ministras sako, kad viskas ok, vyksta reforma, o 47% perteklinių mirčių jam irgi gera naujiena, panašiai kaip gera naujiena buvo gimstamumo sumažėjimas. Žavu. Paukščių gripas atrieda atidunda.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Algirdas    -  2022-05-04, 14:51

      Beje, apie 264% mirčių nuo Covid padidėjimą. Toks padidėjimas nuo to meto kai pradėjo skiepyti. O juk turėjo sumažėti nes vaksas juk saugus ir veiksmingas! Parodykit šią statistiką tiems kurie, galbūt, galvoja pasiskiepyti arba susistiprinti. Nors nuo gruodžio mėnesio šiaip ar taip beveik niekas nesiskiepija.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Prisiregistruoti    -  2022-05-04, 17:26

    internetu ar telefonu neimanoma ir toliau. Beje,skambuciai i registraturas tapo mokami padidintu tarifu,apie ka dalis operatoriu netgi ispeja! O toliau – klausome muzikele,tik jau mokamai! Kaukiu reikalauja ir toliau,nors paaiskinti kodel – negali. Uz proceduras daug kur reikalauja moketi,nors siuntime nurodoma,kad apmoka ligoniu kasos! Dalies proceduru siuncia i kitu miestu klinikas,nes savame „nebera laisvu laiku” ar „laisvu specialistu”!!! Paziuriu i „nelaisvu specialistu” teslas aplink istaiga – bent pavezetu i ta kita miesta,kol „nelaisvi”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....