infa.lt

Agnė Širinskienė: Seimas rytoj grįžta prie narkotikų dekriminalizavimo!

03 gegužės
19:26 2022

Agnė Širinskienė

Seimas rytoj grįžta prie narkotikų dekriminalizavimo!

Tiesa, jau „smulkesniu mastu“ – panašu, kad koalicijos partneriams laisviečiams teks tenkintis tik mažais kiekiais kanapių kamputyje parūkyti

Nežinau, kaip rytoj apsispręs Teisės ir teisėtvarkos komitetas, kurio darbotvarkėje prie „kitų klausimų” yra ir šis klausimas, bet projektas, koks jis šiuo metu yra, – kelia daugiau klausimų, nei duoda atsakymų.

Kodėl dabar būtent išskirtos tik kanapės iš viso I Konvencijos narkotinių medžiagų sąrašo, kur yra ir daugiau narkotinių medžiagų?

Kad vienas dekriminalizuotas narkotikas grąžiau atrodytų nei kokia dešimtis ir taip jau nuo pokyčių po pokyčių pavargusiems rinkėjams?

Ar dėl to, kad vienas laisviečių politinis kadras teisėjauja suktinių čempionatuose?

Sankcijos kanapes perkėlus į administracinių nusižengimų kodeksą – veikiau simbolinės. Skirtas įspėjimas tikrai nemotyvuos gydytis, o ir baudos – po infliacijos prisilietimo, matomai, vos vienos geros dozės kainą tesiekiančios. Už kur kas mažiau pavojingas veikas baudžiame kur kas daugiau.

Tiesa, bus siūloma taikyti ir administracinio poveikio priemones kanapių mylėtojams – „kitas programas“, kaip juos įvardija pataisų rengėjai, kurios, teoriškai, gali apimti viską, nuo siuvinėjimo kryželiu įgūdžių tobulinimo iki suktinės sukimo kursų pas tą jau paminėtą laisviečių politinį veikėją.

Kitaip tariant, Seimo pavasario sesijoje cirkas neišvažiavo. Cirkas liko ir visu pajėgumu cirkinasi įgyvendindamas vienos radikalų partijos politinę darbotvarkę ir nespręsdamas esminių infliacijos, socialinės atskirties klausimų.

Niekam nerūpi ir referendumo įstatymas, ir rinkimų kodeksas – su jais tik dar bus sėdama dirbti (prie referendumo įstatymo „sėdama” dirbti jau visus metus). Tuo tarpu narkotikams laiko pakako.

Šis įrašas pirmą kartą paskelbtas jos autorės asmeninėje Facebook paskyroje

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 365

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-05-04, 08:08

    Lietuvos RINKĖJAI nusigyveno iki tiek, kad Seime, Vyriausybėje sėdi iškreipti bakalauriniai. Nuo kanapių bus įteisinti visi narkotikai, todėl balsuoti galės jau trčiakursiai studentai. Blogiau su partnerystės įstatymu ir Stambulo konvencija. Lietuva – Marijos Žemė, pakrikštytų 80%. Dievas, VIEŠPATS Biblijoje įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kun 20, 13). TOKIU atveju reikės perrašyti Konstituciją ir net Bibliją, kitaip Dievas dėl tokių ir Lietuvą sudegins siera ir ugnimi, kaip padarė Sodomos, Gomoros miestuose ir visame Lygumų krašte…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....