infa.lt

T.V. Raskevičius nebepasitiki koalicijos partneriais ir prašo visuomenės paramos priimant Partnerystės įstatymą

25 balandžio
19:43 2022

 

A.Armonaitė ir T.V.Raskevičius

Seimo narė Agnė Širinskienė savo Facebook paskyroje pasidalino tokiu kreipimusi, kurį, pasak į ją besikreipiančių žmonių, Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas, Tomas Vytautas Raskevičius siuntinėja Lietuvos žmonėms.

Kaip su sarkazmu rašo Agnė širinskienė – „Gaunu pasipiktinusių piliečių laiškus, nes jie užversti Raskevičiaus kaulijimais jį viešai paremti kovoje už partnerystę. Žr. Tomo Vytauto laiškas apačioje.
Seimo nario kontaktai – taip pat apačioje. Tikiu, kad paremsite 🙂

Iš kreipimosi turinio galima numanyti, kad pasitikėjimo koalicijos partneriais ŽTK pirmininkas jau nebeturi. Antraip kam kreiptis į žmones, kai turi politinę daugumą Seime.

ŽTK pirmininkas mūsų akyse tampa visuomenininku, siekiančio savo politinių tikslų kreipdamasis paramos į visuomenę.

Reikėtų pastebėti, jog minimas Partnerystės įstatymas, kurį Laisvės partija pristato kaip skirtą visiems žmonėms, iš tiesų yra skirtas įteisinti homoseksualių asmenų partnerystę, mat heteroseksualioms poroms jis tiesiog nereikalingas. Jos gyvena be santuokos, o sumaniusios gali bet kada susituokti. Tuo labiau, kad partnerystės sutartį galima sudaryti pas notarą.

Todėl „Laisvės“ partijos narys, ŽTK pirmininkas ir griebėsi tokio drastiško žingsnio, matomai manydamas, kad partnerystės įstatymo nepalaiko tik politikai, o visuomenė paprašyta palaikys. Jis jau pamiršo, kaip ta visuomenė susitelkė kovai prieš „Laisvės” partijos projektus, ir visi praėję metai buvo skirti būtent tam.

T.V.Raskevičiaus kreipimosi tekstas:

Dėl palaikymo Partnerystės įstatymui:

Kreipiuosi į jus prašydamas viešai išreikšti palaikymą Partnerystės įstatymo projektui, kuris bus teikiamas Lietuvos Respublikos Seimui pakartotinai svarstyti artimiausiu metu.

Šiuo metu visi esame susikoncentravę į putino ir rusijos agresiją (tekste užrašyta mažosiomis) Ukrainoje, surėmę pečius padedame kovojantiems už savo teisę gyventi laisvai“, tvirtina T.V. Raskevičius. „Laisvai ne tik nuo fizinės okupanto agresijos, bet ir nuo jo „minkštosios galios“ bei propagandos, kai žmogaus teisės ir liberalioji demokratija yra vaizduojami kaip grėsmė“.

Pastarųjų mėnesių įvykiai man aiškiai parodė, kad geriausias laikas priimti sprendimus, artinančius Lietuvą prie Vakarų ir tolinančius nuo Rytų, yra dabar. (pasinaudojant karo sumaištimi ir nukreipiant dėmesį – infa.lt)

Pirmoji Partnerystės įstatymo projekto versija buvo pristatyta Seimui 2021 metų pavasarį, tačiau sėkmingam rezultatui mums pritrūko viso labo dviejų balsų – 63 Seimo nariai balsavo „už“, 65 – „prieš“ arba susilaikė, skundžiasi Raskevičius.

Įstatymo projektas oficialiai buvo grąžintas „iniciatoriams tobulinti“. Mes tai padarėme, teigia T.V.Raskevičius, ir sugrįžtame su atnaujinta įstatymo projekto redakcija, kuri užtikrins tarpusavio santykius kuriančių, tačiau nesusituokusių porų teisinę apsaugą. (ją galima susikurti notaro pagalba – infa.lt).

Tačiau tam, kad šį kartą pavyktų, mums (Laisvės partijai), reikalinga Jūsų parama bei pagalba.

Norėčiau nuoširdžiai Jūsų viešai paremti Partnerystės įstatymo projektą (kas tiki Raskevičiaus nuoširdumu? – infa.lt).

Abejojantiems, svyruojantiems ir neužtikrintiems politikams yra svarbu jausti, kad šis klausimas yra svarbus ne tik tam tikrai visuomenės grupei, bet turinčiai ir kur kas didesnę – geopolitinę – reikšmę.

Būčiau dėkingas, jeigu nuspręstumėte išsiųsti oficialius laiškus politikams, raginant paremti šią [Laisvės partijos] iniciatyvą. Labai svarbu, kad šiuos laiškus gautų svarbiausi šalies politikai – Premjerė Ingrida Šimonytė, prezidentas Gitanas Nausėda bei politinių partijų lyderiai Viktorija Čmilytė-Nielsen, Gabrielius Landsbergis ir Vilija Blinkevičiūtė.

Kreipiuosi į jus, nes neabejoju, kad jūs – kaip ir aš – svajojate apie Lietuvą, kurioje būtų gerbiamas kiekvienas žmogus, o „gerovės valstybė“ nėra vien skambus rinkiminis lozungas.

Svarbu pabrėžti, rašo ŽTK pirmininkas, kad karo Ukrainoje kontekste Partnerystės įstatymo priėmimas Lietuvoje su kiekviena diena tampa vis svarbesnis. Žmonių lygiateisiškumas, saviraiškos laisvė ir liberalios demokratijos vertybės yra tai, kas padaro Lietuvą saugesne atsparesne ir stipresne. Būtent tai ir skiria mus nuo totalitarinių režimų Rytuose.

Nuoširdžiai dėkoju už jūsų laišką ir pagalbą. Esant poreikiui mielai susitiksiu su jumis ar jūsų komandos nariais aptarti Partnerystės įstatymo priėmimo perspektyvas mūsų valstybės Parlamente.

ŽTK pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius

infa.lt:

Kai T.V.Raskevičius kalba apie liberalias vertybes, lygiateisiškumą ir saviraiškos laisvę – nenoromis akyse iškyla „Laisvės“ partijos vicepirmininkas Remigijus Šimašius, kuris būdamas Vilniaus meru tiesiog piktybiškai draudė Lietuvos Šeimų Sąjūdžiui pasinaudoti minimomis laisvėmis, ką savo sprendime pažymėjo net teismas, savo nutartyje pabrėžęs „piktnaudžiavimą valdžia“.

Kai kalbame apie Rytų totalitarizmą, atmintyje, vėlgi, iškyla laisvos spaudos cenzūra, kurios projektą Seimas priėmė visai neseniai. Jame rašoma, kad žurnalistų etikos inspektorius-inspektorė gali uždaryti bet kokį informacinį resursą be teismo, citata:

Priimtais pakeitimais žurnalistų etikos inspektoriui, greta jau įtvirtintų įstatyme, suteikti ir nauji įgaliojimai. Jis galės duoti privalomus nurodymus elektroninės informacijos prieglobos paslaugų teikėjams arba interneto prieigos paslaugų teikėjams pašalinti arba panaikinti galimybę pasiekti Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 1 ir 3 punktais draudžiamą skleisti informaciją, tai yra dezinformaciją… Plačiau

Ir visa tai vyksta esant valdžioje liberalios-demokratijos šalininkams, kurie tą demokratiją supranta labai savotiškai, net galima pasakyti, kad draudimų srityje lygiuojasi į Putiną, kas jų teiginius apie demokratijos suvokimą daro labai abejotinos vertės.

Ypač prisimenant, kad Partnerystės įstatymo šalininkai gavo leidimą savo mitingėliui prie Seimo (dalyvavo apie 100 žmonių) tą pačią dieną. Jei kažkas mato čia lygiateisiškumą, už kurį „kovoja” ŽTK pirmininkas, tai jis turi itin gerą gebėjimą įžiūrėti tai, kas neegzistuoja.

Pateikiame Tomo Vytauto Raskevičiaus vaizdinę pareiškimo formą – ją galite pamatyti paspaudę šią NUORODĄ

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 504

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Deretu    -  2022-04-26, 15:19

    kreiptis i tuos,kas ji delegavo ir finansuoja,o ne i tuos,pries ka jis dirba!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-05-03, 12:47

    Tai bernelis, persirenginėjantis mergele, tiek nesiorientuoja, kad prašys sveikos psichikos šeimų žmones, kad jie padėtų įteisinti iškrypimus… Lietuva – Marijos Žemė, pakrikštytų 80%, Biblijoje DIEVAS savo Žodžiu įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kun 20, 13). Todėl pirmiausia reikia ne durnių ieškoti, o perrašyti BIBLIJĄ…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. socialine inzinierija    -  2022-05-03, 17:58

    sitas tipas pamirsta, kad niekas jo nerinko. Jis nera tautos atstovas, jis dirba geju lobistams.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....