infa.lt

Putinas rudenį dislokuos „Satan II“ raketą, o JK bus pasirinkta kaip „pagrindinis taikinys“

24 balandžio
16:23 2022

Pasak vieno aukšto Kremliaus pareigūno, Vladimiras Putinas ketina iki šio rudens dislokuoti savo bauginančią naują branduolinius užtaisus galinčią nešti raketą „Sarmat“, informuoja britų leidinys Express.

Tarpžemyninė balistinė raketa „Satan-II” gali nešti 10 ar daugiau branduolinių galvučių ir gali smogti į taikinius JAV ir Europoje. Ši žinia buvo paskelbta Rusijos parlamento nariui perspėjus Borisą Džonsoną, kad Jungtinė Karalystė dabar yra „pagrindinis Maskvos taikinys”, atsižvelgiant į tai, kad Londonas nepaliaujamai kariniu ir politiniu požiūriu remia Kijevą.

Praėjusią savaitę po kelerius metus trukusio delsimo, sėkmingai išbandyta Rusijos tarpžemyninė balistinė raketa, kuri pasirodė tokiu metu, kai didėja nuogąstavimai dėl galimo branduolinio konflikto.

Dmitrijus Rogozinas Rusijos valstybinei televizijai teigė, kad raketos „Sarmat” bus dislokuotos Sibiro mieste Užure, Krasnojarsko krašte, maždaug už 3 000 km į rytus nuo Maskvos, rašo leidinys.

„Satan II” būtų dislokuotos ne vėliau kaip rudenį ir būtų patalpintos tuose pačiose bunkeriuose, kaip ir sovietmečio raketos „Vojevoda”, kurias jos pakeis, rašoma straipsnyje.

Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos” vadovas teigė, kad „superginklas” yra istorinis įvykis, kuris užtikrins Rusijos vaikų ir anūkų saugumą ateinančius 30-40 metų.

M. Rogozinas gyrėsi naujausio Kremliaus atominės ginkluotės papildymo galia ir diapazonu. Jis kalbėjo: „Tai raketa, kuri yra daug galingesnė už kitus strateginius ginklus, įskaitant raketą Minuteman-III, kuri naudojama  JAV. „Tiek pasauliniu mastu, tiek kovinių galvučių, kurias galima pristatyti į agresoriaus teritoriją, galingumu.”, teigė jis.

„Roskosmos” vadovas pridūrė: „Tai didžiulė mūsų konstruktorių ir inžinierių sėkmė. Mes labai didžiuojamės.”

CBM „Sarmat” buvo sukurta Makejevo valstybiniame raketų centre, o ją gamina įmonė „Krasmash”.

Ji gali skrieti iki 16 000 km/val. greičiu ir hipergarsiniu greičiu paleisti kelias kovines galvutes, todėl ją labai sunku perimti.

Iš „Sarmat” taip pat bus galima paleisti pirmąją Rusijos hipergarsinę raketą „Avangard”, kuri Žemės atmosferos viršūnėje gali skrieti daugiau nei dešimt kartų didesniu nei garso greičiu.

Rusijos prezidentas per savo karinę kampaniją Ukrainoje ne kartą atvirai grasino panaudoti branduolinį ginklą, primena Ekxpress.

Vakarai svarsto galimo branduolinio konflikto tikimybę ir reakciją, jei Putinas visgi ryžtųsi riboto galingumo branduolinio ginklo panaudojimui, nepavykus pasiekti savo tikslų Ukrainoje įprastomis karinėmis priemonėmis.

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 284

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Petras    -  2022-04-24, 17:22

    Tai Sarmat ar Satan II, šioks toks skirtumas;)

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pati ateistiškiausia šalelė pasaulyje. Nenuostabu....

Ukraina tapo psichopato įkaite. ir paprastas žmogus nieko nepadarysi,nebent pabėgsi....

Ypač aršiai su Bažnyčia kovojo pirmieji bolševikai. Dabartiniai stengiasi neatsilikti....

Aha, pats metas imtis priemonių, kai užkratas jau visuje ir dauginasi greičiau nei vietiniai. Bet...

Paleisti visi šunes....

Yra tam, kad paskelbtų neradę nusikaltimo sudėties ir įtariamieji liktų švarūs ir laimingi......

Kaži, kas yra tokie, kurie visą pasaulį kaltina? Priminkit, kaip tokie vadinami?...