infa.lt

Europos Komisijos vadovė teigia, kad Rusijos defoltas yra „tik laiko klausimas“.

18 balandžio
06:30 2022

Ursula von der Leyen

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen mano, kad Vakarų sankcijos vis labiau kenkia Rusijos ekonomikai ir kad defoltas (įsipareigojimų nevykdymas) yra tik laiko klausimas. Tokią nuomonę ji išsakė sekmadienį leidinyje „Bild am Sonntag”.

„Sankcijos kas savaitę vis giliau veikia Rusijos ekonomiką: eksportas į Rusiją sumažėjo 70 proc. 700 Rusijos lėktuvų prarado licenciją dėl atsarginių dalių ir programinės įrangos atnaujinimų trūkumo. Šimtai stambių įmonių ir tūkstančiai ekspertų nusisuka nuo šios šalies.

Pagal dabartines prognozes, bendrasis vidaus produktas Rusijoje smuks 11 proc. Rusijos nacionalinis bankrotas – tai tik laiko klausimas. Šiuo karu Putinas taip pat griauna savo šalį ir jos žmonių ateitį, teigė von der Leyen.

„Mes ir toliau stebime bankų sektorių, ypač „Sberbank“, kuris vienas apima 37 procentus Rusijos bankų sektoriaus. Ir, žinoma, yra energijos problemų”, kalbėjo EK pirmininkė.

.Galutinis tikslas – sumažinti Putino pajamas. Tačiau nafta prekiaujama visame pasaulyje. Neturėtų atsitikti taip, kad Putinas kitose rinkose taiko dar didesnes kainas už tiekimą, kuris kitu atveju patenka į ES. Štai kodėl šiuo metu kuriame protingus mechanizmus, kad nafta taip pat būtų įtraukta į kitą sankcijų žingsnį”, pridūrė ji.

2022 m. vasario 1 d. Rusijos užsienio valstybės skola buvo 59,5 mlrd. dolerių, įskaitant 38,97 mlrd. dolerių pagal obligacijų užsieniui įsiskolinimą. Rusija iš viso yra išleidusi 15 aktyvių obligacijų emisijų, kurių išpirkimo terminai svyruoja nuo 2022 m. iki 2047 m.

Anksčiau Finansų ministerijos vadovas Antonas Siluanovas sakė, kad Rusija grąžins skolą užsienio valiuta tik tuo atveju, jei jos sąskaitos užsienio valiuta bus atblokuotos. Jei bankai agentai atsisakytų arba nesureaguotų, Rusija yra pasirengusi grąžinti ir aptarnauti savo įsipareigojimus užsienio valiuta, rubliais. Tačiau tuomet labai pasikeistų Rusijos užsienio obligacijų skolos aptarnavimo sąlygos, o tai greičiausiai būtų laikoma įsipareigojimų nevykdymu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 221

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...