infa.lt

Oklahomos gubernatorius pasirašė beveik pilną abortų draudimą, o juos atliekantiems grasina kalėjimu

14 balandžio
09:30 2022

Neščia moteris

Oklahomos gubernatorius Kevinas Stittas antradienį pasirašė įstatymo projektą, pagal kurį valstijoje draudžiama daryti abortus, išskyrus skubios medicinos pagalbos atvejus, o tai atliekantys medikai bus baudžiama bauda iki 100 000 JAV dolerių ir iki 10 metų kalėjimo, informuoja Reuters.

Įstatymas, kuris yra viena iš kelių kovos su abortais priemonių, kurias šiemet pasiūlė valstijos respublikonų kontroliuojama įstatymų leidžiamoji valdžia, įsigalios šią vasarą, nebent būtų užblokuotas teisme.

„Mes norime pasirinkti gyvenimą Oklahomoje. Nenorime leisti abortų Oklahomos valstijoje”, – sakė Stittas, pasirašydamas įstatymo projektą spaudos konferencijos metu.

Jei jis įsigalios, draudimas išplės šalių teritoriją, kuriose legalaus aborto galimybės nėra arba visai nėra. Oklahoma tapo dažna Teksaso moterų, norinčių pasidaryti abortų, vieta, nes didesnė kaimyninė valstija jau rugsėjį uždraudė abortus, nėštumui pasiekus šešias savaites.

Organizacija pranešė, kad per kelis mėnesius po Teksaso įstatymo įsigaliojimo, abortų paslaugų Oklahomoje ieškančių pacientų skaičius išaugo beveik 2500 procentų.

„Šiandien pasirašytas draudimas yra žiaurus ir, jei jis įsigalios šią vasarą, turės niokojantį poveikį žmonėms Oklahomoje, kaimyniniam Teksasui ir visam regionui, susiduriančiam su ataka prieš jų teises turėti galimybę atlikti abortą“, – pareiškė Nacionalinės abortų federacijos atstovė Melissa Fowler.

Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki savo pareiškime pasmerkė draudimą ir paragino Kongresą priimti įstatymą, kuris kodifikuotų abortų teises nacionaliniu mastu.

Šiais metais Oklahomoje priimtas atskiras teisės aktas siūlo uždrausti beveik visus abortus ir pasikliauti privačiais piliečiais, kurie paduotų į teismą bet kurį asmenį, „padedantį arba skatinantį“ abortus, panašiai kaip šešių savaičių Teksaso abortų draudimas. Tame įstatymo projekte yra ekstremalios padėties sąlyga, kuri leidžia jam įsigalioti nedelsiant, kai tik jį pasirašo gubernatorius.

Per pastaruosius kelis mėnesius respublikonų vadovaujamos valstijos, tokios kaip Oklahoma, greitai priėmė vis griežtesnius abortų draudimus, tikėdamosi, kad artėjantis JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimas gali padėti šiems draudimams atlaikyti teisinius iššūkius.

Aukščiausiasis Teismas iki birželio pabaigos turi priimti sprendimą byloje, susijusioje su respublikonų remiamu Misisipės įstatymu, suteikiančiu jos konservatyviai daugumai galimybę sumenkinti ar net panaikinti reikšmingą 1973 m. sprendimą Roe prieš Wade, įteisinusį abortus visoje šalyje.

Šios bylos debatų metu konservatyvieji teisėjai parodė norą smarkiai apriboti abortų teises Jungtinėse Valstijose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 185

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Meilė Jėzui    -  2022-04-14, 10:04

    Ačiū Dievui, tikiuos, įteisins ir nebebus atliekami abortai. Juk tai baisi nuodėmė nekaltos gyvybės žudymas, mamų savo vaikų žudymas. Vaikai Dievo dovana. Kaip Dievas sukurė žemę Jis laimino žmones tardamas, būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite visą žemę ir valdykite ją

    Atsakyti į šį komentarą
    • VŽA    -  2022-04-14, 13:56

      Izraelio tautos, gyvųjų žydų Dievas, VIEŠPATS Jahvė palaimino juos (pirmąjį vyrą ir pirmąją moterį), tardamas: „Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite žemę ir valdykite ją!” (Pr 1,28).
      Žydų rabinas, pranašas Ješua, nuo viduramžių svetimtaučiams titulu Jėzus, gimė po 3760 metų. Biblijoje žydų rabiną Ješua graikai išvadina įvairiausiai titulais, bet niekas, niekada net klastotai nepavadino Dievu…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-04-14, 13:58

    Čia komentuoti gali tik išrinktieji, nes žydų rabinas supainiojamas su žydų Dievu…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vygandas    -  2022-04-14, 14:01

    Kad taip Putino agresoriai Ukrainoje išgirstų – NEŽUDYK…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...