infa.lt

Rusija stengiasi išsaugoti naftos pramonę, todėl „pardavinės naftą draugiškoms šalims bet kokiame kainų diapazone”

13 balandžio
11:02 2022

Rusija yra pasirengusi parduoti naftą ir naftos produktus draugiškoms šalims bet kokiame kainų diapaazone, interviu laikraščiui „Izvestija“ sakė energetikos ministras Nikolajus Šulginovas.

„Manau, kad visos tarptautinės kompanijos, kurios užsiima prognozėmis, jas peržiūrės, nes jos buvo padarytos remiantis kitomis prielaidomis. Niekas anksčiau neatsižvelgė į geopolitinės ir ekonominės situacijos pasikeitimą. Naftos kainos svyravimai 80-150 dolerių už barelį iš principo galimi. Tačiau mūsų užduotis yra ne atspėti, kiek kainuos nafta, o užtikrinti naftos pramonės funkcionavimą. Todėl esame pasirengę parduoti naftą ir jos produktus draugiškoms šalims bet kokia kaina diapazonas“, – sakė jis.

Ministras taip pat pažymėjo, kad užsienio žaidėjų pasitraukimą iš Rusijos „naftos ir energetikos įmonių“ akcinio kapitalo kol kas galima vadinti „hipotetiniu“.

„Dabar dirbame su įvairiais variantais, nes kompanijos ne šiaip išeis – joms reikia rasti pirkėją. Kai kurie užsienio žaidėjai sako, kad nedalyvaus naujuose investiciniuose projektuose, o toliau įgyvendins esamus investicinius projektus. Mūsų užduotis – stebėti šią situaciją, kontroliuoti darbo vietų išsaugojimą įmonėse“, – sakė Šulginovas.

„Elektros energetikoje problemų kol kas nematome. Kalbant apie naftos perdirbimą, naftos gavybą, yra atskirų komponentų, segmentų ir įrangos tiekimo trūkumai, bet manau, kad turint galimybę ieškoti alternatyvios įrangos iš kitų tiekėjų, kuro ir energetikos kompleksas susidoros su situacija“, – pridūrė Šulginovas.

Po vasario 24 d. pradėtos Rusijos karinės invazijos į Ukrainą, Vakarai jau pritaikė Rusijai 5 sankcijų paketus, į kuriuos kol kas neįeina naftos ir dujų eksportas, nes daugelis šalių labai priklausomos nuo Rusijos energetikos eksporto. Kaip skelbia Bloomberg portalas, Rusija šiais metais gaus 321 mlrd dolerių, jei nafta ir dujos toliau tekės į Europą. Tai yra trečdaliu daugiau nei 2021 metais.

Ukraina ragina vakarų šalis greičiau atsisakyti Rusijos naftos ir dujų, taip priartinant karo su Rusija pabaigą, nutrūkus pastarosios finansavimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 179

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. trolis    -  2022-04-13, 15:30

    Saviems pardavinės pigiai, kad kiti pavydėtų ir turėtų su kuo sulygint. Gudrus ėjimas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....