infa.lt

Somalio kontrabandininkai ir proiranietiškos grupuotės padeda Rusijai kare su Ukraina

12 balandžio
17:00 2022

asociatyvi nuotr.

Rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai, prieštankinės raketos, braziliškos Astros II daugkartinės raketų sistemos (pagamintos Irane pagal licenciją), oro gynybos sistemos Bavar-373 (Iranietiška rusiškos S-300 sistemos kopija), Rusijoje pagamintos oro gynybos sistemos S-300, kurias Maskva anksčiau tiekė Teheranui: tokio tipo ginklai į Rusiją atkeliauja iš Irake dislokuotų proiraniečių karinių grupuočių, skelbia britų leidinys „The Guardian“.

Šios ginkluotės liūto dalis priklauso šiitų grupuotei „Al-Hashd al-Shaabi“, ilgą laiką ir tvirtai susijusiai su Islamo revoliucijos gynėjų Korpusu.

Leidinio teigimu, informaciją apie siuntas perdavė daugelio Artimųjų Rytų valstybių grupių ir žvalgybos tarnybų šaltiniai. Perdavimui naudojamos ginklų kontrabandininkų schemos.

Pirmiausia, ginklai tiekiami padedant Somalio kontrabandininkams, taip pat per Irano ir Irako sieną, palei Kaspijos jūrą, o galutinis tikslas yra Astrachanė. Straipsnyje pažymima, kad du krovininiai laivai su Rusijos vėliava ir vienas su Irano vėliava išplaukė iš Irano Bandar Anzeli uosto.

Straipsnyje teigiama, kad tokiu būdu Rusija bando apeiti sankcijas. Maskvos priklausomybė nuo Irano ginklų tiekimo buvo įvardyta kaip „dramatiškas pokytis“ Rusijos strategijoje.

„Al-Hashd ash-Shaabi“ šaltiniai pažymėjo, kad jiems šiuo metu nereikia tokio tipo ginklų ir džiaugiasi, jei jie bus naudojami „prieš JAV“.

Carnegie centro analitikas Muhammadas Haj Ali atkreipia dėmesį į tai, kad Rusija negali gauti ginklų iš Kinijos, nes pastaroji baiminasi sankcijų iš Vakarų.

Carnegie Middle East centro darbuotojo Mohanedo Hage Ali teigimu, sudėtingi Irano tiekiami ginklai, ypač raketų sistemos, gali turėti didelės įtakos karo veiksmų Ukrainoje eigai.

Ekspertai pažymi, kad Iranas yra suinteresuotas sustiprinti Rusijos pozicijas konflikte Ukrainoje, nes Maskvos destabilizacija prieštarauja Teherano interesams Sirijoje. Pirmiausia turimas omenyje paramos ore teikimas arabų respublikos padangėje ir tiesioginio karinio konflikto tarp Irano ir Izraelio prevencija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 228

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Privažiavom    -  2022-04-12, 17:15

    Dar tokių nesąmonių nesu skaitęs.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....