infa.lt

Pirmo rinkimų turo Prancūzijos prezidento rinkimuose lyderis – E. Macronas

11 balandžio
09:40 2022
Emanuelis Makronas

infa.lt montažas

Suskaičiavus 100% balsų sostinės balsavimo apylinkėse Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas užėmė pirmąją vietą  Paryžiuje vykusiuose prezidento rinkimuose . Tai pirmadienio rytą paskelbė Prancūzijos vidaus reikalų ministerija.

Macronas sostinėje turi 35,33% balsų, o jo artimiausias varžovas Jeanas-Lucas Mélenchonas – 30,09%. Trečiąją vietą užėmė Ericas Zemmouras, surinkęs 8,16 proc. Paryžiaus merė ir kandidatė iš Socialistų partijos Anne Hidalgo savo teritorijoje surinko tik 2,17% balsų.

Tačiau, pasak šalies Vidaus reikalų ministerijos, Mélenchonas laimėjo 30,24% balsų Il de Franso metropoliniame regione, kuriame, be Paryžiaus, yra dar septyni departamentai. Macronas liko antroje vietoje, surinkęs 30,19%, o Marine Le Pen – trečioje vietoje, surinkusi 12,97%. Sostinės regiono vadovė ir Respublikonų partijos kandidatė Valerie Pekress atsidūrė penktoje vietoje, surinkusi 6,19 proc., už dešiniosios partijos „Reconquista“ įkūrėjo Zemmour, surinkusio 7,46 proc. balsų.

Pastebėtina, kad Mélenchonas užėmė pirmąją vietą skaičiuojant balsų skaičių daugelyje svarbių dabartinės vyriausybės miestų, įskaitant Marselį, taip pat Macrono gimtajame Amjene ir Havre šiaurės Prancūzijoje, kurio administracijai vadovauja buvęs ministras pirmininkas Edouardas Filipas. , kuris palaikė valstybės vadovą. Be to, Mélenchonas laimėjo užjūrio teritorijose.

Iki pirmadienio ryto, remiantis 97% visos šalies biuletenių apdorojimo rezultatais, už jį balsavo 21,95% prancūzų, o jo atsilikimas nuo antrosios bendrojo reitingo Marine Le Pen (Nacionalinio susivienijimo partija) , buvo sumažintas iki mažiau nei pusantro procentinio punkto. Tačiau Mélenchono kampanijos štabo vadovas Manuelis Bompardas galiausiai pasakė, kad šio rezultato nepakaks norint patekti į antrąjį rinkimų etapą.

Balandžio 10 dieną Prancūzijoje įvyko pirmasis prezidento rinkimų turas, kuriame preliminariais duomenimis, rinkimuose dalyvavo apie 75 proc. Į aukščiausią valstybės postą pretendavo 12 kandidatų. Suskaičiavę 97% balsų, Macronas (27,6%) ir Le Pen (23,41%) pretenduoja dalyvauti antrajame ture.

Papildyta:

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija suskaičiavo 100% balsų pirmajame prezidento rinkimų Prancūzijoje ture; sprendžiant iš šių duomenų, dabartinis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas surinko 27,84 proc. palaikymo balsų, o Marine Le Pen – 23,15 proc. balsų.

Trečioje vietoje yra Jeanas-Lucas Mélenchonas su 21,95% rinkėjų balsų.

Antrasis turas vyks balandžio 24 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 285

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. trolis    -  2022-04-11, 10:29

    Taip sakant visus laurus susirinks Makaronas, jau visur skelbiama apie jo pergalę

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....