infa.lt

G.Nausėda: Baltijos šalims ir aplink jas reikia integruotų oro ir priešraketinės gynybos priemonių

02 balandžio
17:44 2022

lrp.lt nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį susitiko su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu Yves‘u Le Drianu.

Susitikime buvo aptartas ES atsakas į Rusijos karą Ukrainoje, pagalbos Ukrainai priemonės, Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) rytinio flango stiprinimas ir dvišaliai Lietuvos ir Prancūzijos santykiai.

Pokalbyje Lietuvos vadovas teigė, kad būtina panaudoti visas priemones V. Putino vykdomam karui sustabdyti: plėsti sankcijas Rusijai, remti Ukrainą gynybinėmis, humanitarinėmis ir finansinėmis priemonėmis.

Šalies vadovas akcentavo, kad Lietuva tvirtai palaiko Ukrainos siekį dėl narystės ES ir tikisi Prancūzijos aktyvios lyderystės šį procesą pagreitinant. Pasak Prezidento, svarbu pasiųsti aiškią politinės paramos žinutę Ukrainai ir suteikti jai šalies kandidatės statusą kiek įmanoma greičiau.

Prezidentas su Prancūzijos užsienio reikalų ministru taip pat aptarė NATO rytinio flango stiprinimo klausimus. Šalies vadovas susitikime teigė, kad įvertinant pasikeitusią saugumo situaciją regione NATO turėtų įgyvendinti priešakinės gynybos politiką.

„Baltijos šalims ir aplink jas reikia integruotų oro ir priešraketinės gynybos priemonių. Rusijos ir Baltarusijos karas prieš Ukrainą, Baltarusijos savarankiškumo praradimas yra papildomi veiksniai, į kuriuos turime atsižvelgti stiprindami regiono saugumo architektūrą“, – sakė Prezidentas.

Lietuvos Prezidentas su Prancūzijos užsienio reikalų ministru taip pat aptarė šalių bendradarbiavimą Afrikoje, ypač kovojant su teroristinėmis grupuotėmis Sahelyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Patriotas    -  2022-04-02, 22:32

    Įdomu su kuo numušti kalibr viršgarsines 10 makų raketas ? PS.
    „Patriot” jų nepaveja. Vadinasi pačios priešlėktuvinės ir priešraketinės sistemos yra taikiniai o po to galima naudoti ir iskander į aukštos reikšmės taikinius kaip sandėliai pakilimo takai ir karinės bazės. Ačiū už galimybę ruseliams sužymėti taikinius kai 2014 galėjo legaliai praskrisi virš Lietuvos teritorijos „žvalgybinei informacijai surinkti”. Mūsų valdžioj sėdi dolbajobai!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...