infa.lt

Maskva palankiai vertina rašytines Ukrainos sąlygas, tačiau sako, kad jokio proveržio nėra

30 kovo
15:15 2022

Kremlius trečiadienį palankiai pažiūrėjo, kad Kijevas raštu išdėstė savo reikalavimus siekiant nutraukti karinį konfliktą Ukrainoje, tačiau pareiškė, kad kol kas nėra jokių proveržio ženklų, rašo Reuters.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad Rusija nepastebėjo nieko tikrai perspektyvaus ar atrodančio kaip proveržis, ir sakė, kad laukia ilgas darbo laikotarpis.

Ukraina pateikė savo reikalavimus, kai abiejų šalių derybininkai antradienį susitiko Turkijoje, o vėliau pertraukė kad pasikonsultuotų su savo sostinėmis.

Rusija vasario 24 d. išsiuntė į Ukrainą dešimtis tūkstančių karių per, jos teigimu, „specialią operaciją”, kuria siekiama susilpninti savo pietinės kaimynės karinius pajėgumus ir išnaikinti žmones, kurie, jos teigimu, yra pavojingi nacionalistai.

Ukrainos pajėgos aršiai pasipriešino ir iki šiol neleido Rusijai užgrobti bet kurio didesnio miesto.

Ukrainos derybininkai Stambule pareiškė siūlę Rusijai priimti neutralų Ukrainos statusą mainais už saugumo garantijas, o tai reiškia, kad ji neprisijungs prie karinių aljansų ir nepriims karinių bazių iš kitų šalių.

Pasiūlymuose, kurie įsigaliotų tik visiško ugnies nutraukimo atveju, taip pat buvo numatytas 15 metų konsultacijų laikotarpis dėl Krymo pusiasalio statuso, kurį Maskva atėmė iš Ukrainos ir aneksavo 2014 metais.

Peskovas sakė, kad vyriausiasis Rusijos derybininkas taikos derybose pateiks atnaujintą informaciją vėliau trečiadienį, tačiau Krymas yra Rusijos dalis, o Rusijos konstitucija draudžia su bet kuo tartis dėl bet kurio Rusijos regiono likimo.

Jis taip pat teigė, kad Rusija nori, jog turinys to, kas buvo aptariama derybose, liktų privatus.

Rusija Stambule pareiškė, kad kaip geros valios ženklą ji smarkiai sumažins karinę veiklą aplink Kijevą ir šiaurės Ukrainos Černigovo miestą.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....