infa.lt

Karo metu Ukrainoje prasideda sėja

28 kovo
19:57 2022

Karo sąlygomis Ukrainoje prasideda sėjos kampanija. Vyriausybės teigimu, vasarinė sėja pradėta beveik pusėje regionų ir tai vyksta anksčiau nei pernai. Maisto ministerija teigia, kad ūkininkai dirbs visur, kur nevyksta aktyvūs mūšiai, rašo euronews.

Sėja vyksta ir ūkiuose, esančius netoli Rumunijos sienos. Apie tai papasakojo ūkininkas Aleksandras Petkovas:

„Daugiausia (čia) auginame kviečius, miežius, rapsus, saulėgrąžas, žirnius. Tai nedidelis asortimentas tų kultūrų, kurios dėl klimato normų gali augti čia pietuose. Pavasarinių pasėlių plotai gali būti sumažinti 30%. Vyriausybė pabrėžia, kad Ukraina turi pakankamai atsargų net eksportui, tačiau dėl uostų blokavimo grūdus eksportuoti sudėtinga“.

Vyriausybės prognozėmis, šiemet vasarinių pasėlių plotai, lyginant su 2021 m., gali sumažėti 30 proc.. Kijevas teigia, kad Ukraina dar turi pakankamai atsargų eksportui, tačiau dėl uostų blokavimo sunku eksportuoti grūdus.

„Be eksporto mes vis tiek sustosime“, – problemą aiškina Aleksandras Petkovas. – Tai yra, nebus valiutos – nebus galimybės mokėti už viską. Ukraina jokiu būdu neliks alkana, grūdų tuose plotuose, kuriuose šiandien galima pasėti, užtenka, kad Ukrainoje bado nebūtų“.

Rusija ir Ukraina yra didžiausios kviečių eksportuotojos. Kijevas perspėja, kad karas sukėlė pavojų daugelio Šiaurės Afrikos, Artimųjų Rytų ir Pietryčių Azijos šalių maisto saugumui. Ten gyvena apie 100 mln. žmonių.

Apie bado grėsmę anksčiau skelbė ir Pasaulio maisto programos vadovas Davidas Beasley. Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacija mano, kad pasaulinės maisto kainos kils iki 22 proc., o padariniai jausis ir kitais metais.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 144

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Izrelyje per pusę metų žuvo 32 tūkstančiai civilių žmonių, daugiausia moterų ir vaikų. Ukraina nesenai...

iš karto aišku koks tai ,,preparatas,,. AK74....

Visai kaip toje Rusijos reklamoje kur sakoma: "Sumokek mokesčius ir miegok ramiai"....

Ta nuotrauka straipsnio virsuje smarkiai jau apsidevejo, reiktu i nauja pakeisti, kur daugiau realybe atitinka.......

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....