infa.lt

„Atitinkamai mūsų koncepcijai“: Peskovas neatmetė branduolinio ginklo panaudojimo galimybės

23 kovo
12:40 2022
Dmitrij Peskov - Vladimiro Putino atstovas spaudai

REUTERS

Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas interviu CNN neatmetė galimybės, kad Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą.

Laidos vedėja Christiane Amanpour pažymėjo, kad pasaulį gąsdina tokia perspektyva, ir paklausė, kokiomis sąlygomis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali panaudoti branduolinį ginklą.

Peskovas kelis kartus išvengė tiesioginio atsakymo sakydamas, kad Putinas „nori priversti pasaulį įsiklausyti ir suprasti Rusijos nuogąstavimus“.

„Kelis dešimtmečius bandėme perteikti savo rūpesčius visam pasauliui – Europai, JAV, bet niekas nenorėjo mūsų klausyti. Ir kol  netapo pernelyg vėlu, buvo nuspręsta pradėti „specialią karinę operaciją”, kad „atsikratytume „antiRusijos“, kuri buvo sukurta aplink mūsų sienas“, – pareiškė Kremliaus atstovas.

Amanpour pažymėjo, jog nesuprato, ką pašnekovas turėjo omenyje. Į tai Peskovas atsakė, kad Ukraina „buvo sukurta Vakarų šalių kaip „anti-Rusija“.

Televizijos laidų vedėja prieštaravo sakydama, kad Ukraina yra suvereni valstybė, pripažinta Jungtinių Tautų ir „egzistuoja labai labai ilgai“, ir dar kartą perklausė, kokiomis sąlygomis Putinas būtų pasirengęs panaudoti branduolinį ginklą.

„Mes turime nacionalinio saugumo koncepciją. Ji yra viešai prieinama, galite perskaityti visas branduolinio ginklo panaudojimo priežastis, – pareiškė Dmitrijus Peskovas. – Pagal mūsų koncepciją tai įmanoma tada, kai kyla grėsmė mūsų šalies egzistavimui“.

JAV gynybos departamentas Maskvos retoriką apie galimą branduolinio ginklo panaudojimą pavadino pavojinga. Gynybos departamentas patikino, kad situaciją dėl galimo tokių ginklų panaudojimo jie stebi kasdien.

Pentagonas taip pat pažymėjo, kad Rusijos Federacija, kaip branduolinė valstybė, turi elgtis atsakingai. Tai pareiškė JAV gynybos departamento atstovas Johnas Kirby, rašo France24.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas kovo 14 d. pareiškė, kad „branduolinio konflikto perspektyva, kažkada neįsivaizduojama, dabar grįžta į galimybių sritį“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 215

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2022-03-23, 17:13

    Reiškia Piskovui, kaip ir Putinui, atsibodo gyventi…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...