infa.lt

Europos reikalų komitetas kalba apie būtinybę nutraukti priklausomybę nuo Rusijos energijos išteklių

04 kovo
19:45 2022

Seimo ERK

Kovo 3–5 dienomis Seimo Europos reikalų komitetas pirmininko pavaduotojas Arminas Lydeka, komiteto pirmininko pavaduotojas Aurelijus Veryga, komiteto nariai Domas Griškevičius ir Matas Maldeikis dalyvauja nuotoliniame Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijos (COSAC) LXVII plenariniame posėdyje.

Kovo 4 d. toliau vykstančio posėdžio sesijose diskutuota apie Europos atsigavimą ir išėjimą iš krizės, klimato kaitą ir perėjimą prie švarios energetikos.

Komiteto narys M. Maldeikis sveikino pirmininkaujančią Prancūziją, siekiančią ambicingų tikslų įgyvendinat ekonomikos atsigavimo ir atsparumo tikslus, siekiant tvaraus ES ekonomikos atsigavimo.

Lietuvai ypač svarbi aktyvi Prancūzijos pozicija Lietuvai ir visai bendrai Europos rinkai susiduriant su Kinijos spaudimu.

„Mūsų šalių ekonomikai atsigaunant, atėjo laikas pagalvoti apie koordinuotą augimą skatinančią ekonominę politiką ir todėl svarbu, kad dabar turime ekonomikos valdysenos sistemos peržiūrą.

Ilgalaikis fiskalinis tvarumas turėtų būti pagrindinis fiskalinių taisyklių peržiūros tikslas, tačiau tvarumo turime siekti tokiu būdu, kuris būtų palankus ekonomikos augimui.

Turime neapsiriboti tik trumpojo laikotarpio priemonėmis ir imtis ilgojo laikotarpio priemonių skatinant pasiūlą, kelti investicijų lygį, palengvinti darbo rinkos transformacijas, orientuotas į žaliąją ir skaitmeninę ekonomiką, tuo pat metu užkertant kelią nedarbo įsitvirtinimui.

Žanas Monė yra sakęs, kad Europa gims krizėse, ir bus šių krizių sprendimų visuma. Parodėme, kad krizės metu Europos Sąjunga sugeba būti vieninga ir pajėgi imtis skubių ir veiksmingų veiksmų“, – kalbėjo politikas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 250

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-03-05, 05:57

    Kalba, susirūpino, galvoja, sprendžia, tikisi… Kaip stagnacijos laikais, kaip buvo prie „Išsivysčiusio socializmo”… Supuvusi, iškrypusi ES susirūpino ir dėl Ukrainos, bet kaip stebėtojai, kaip sirgaliai per futbolo rungtynes…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...