infa.lt

Bilas Geitsas: „Omicron“ yra suteikiantis ląstelinį imunitetą „vakcinos tipas“, plintantis greičiau nei vakcinos

21 vasario
09:30 2022
Bilas Geitsas

REUTERS

Milijardierius Bilas Geitsas (Bill Gates) vasario 18 d. Miunchene (Vokietija) vykusioje konferencijoje pareiškė, kad SARS-CoV-2 viruso Omicron variantas pasaulyje išplito greičiau nei kovydo vakcinos ir, jog šis variantas yra „vakcinos tipas“. kuris suteikia žmonėms ląstelinį imunitetą. Jis taip pat prognozavo, kad artėja kita pandemija, ir pasidalijo tuo, ką, jo manymu, reikėtų padaryti „kitą kartą“.

2022 m. Miuncheno saugumo konferencijoje, kurioje dalyvavo saugumo ekspertai, politikai ir įtakingi žmonės iš viso pasaulio, „Microsoft“ įkūrėjas buvo paklaustas: „Kaip įvertintumėte, kur esame šiandien, įveikdami kovydą?

„Deja, pats virusas, ypač jo Omicron variantas, pats savaime yra vakcinos tipas, tai yra, sukuria B  ir T ląstelių imunitetą. Ir jis padarė geresnį darbą, kad pasiektų pasaulio populiaciją, nei mes su savo vakcinomis“, – pripažino Geitsas.

B ir T ląstelių imunitetas, taip pat vadinamas ląsteliniu imunitetu, apima alternatyvius imuniteto mechanizmus, be antikūnų kraujyje. „Nature“ paskelbtas tyrimas rodo, jog imuninės sistemos T ląstelės gali sudaryti apsaugą nuo kovydo, „prisimindamos praeities susidūrimus su kitais žmogaus koronavirusais“.

Kitame medicinos žurnale „Cell“ (pdf) paskelbtame tyrime teigiama, jog duomenys liudija, kad „SARS-CoV-2 sukelia plačiai nukreiptas ir funkcionaliai pilnas atminties T ląstelių reakcijas, o tai rodo, kad natūralus poveikis ar infekcija gali užkirsti kelią pasikartojantiems sunkaus kovydo epizodams“.

Konferencijoje Bilas Geitsas tvirtino, kad rizika susirgti sunkia liga užsikrėtus kovydu smarkiai sumažėjo dėl to, kad žmonės buvo paveikti įvairiais SARS-CoV-2 viruso variantais.

„Atliekant serologinius tyrimus Afrikos šalyse, nustatoma daugiau nei 80 procentų žmonių, kurie buvo paveikti vakcina arba įvairiais kovydo variantais. Taigi, tai reiškia, kad sunkios ligos tikimybė, kuri daugiausia siejama su senyvu amžiumi, nutukimu ar diabetu, dabar smarkiai sumažėja dėl infekcijos poveikio“, – sakė jis.

„Omicron“ atmaina, nuo tada, kai buvo nustatyta 2021 m. lapkritį, greitai išplito visame pasaulyje ir tapo dominuojančia, – paprastai žmonėms pasireiškia daug švelnesni ligos simptomai.

Gaitsas, investavęs į vakcinų tyrimus ir gamybą per Billo ir Melindos Geitsų fondą, kalbėdamas apie vakcinas pažymėjo,  jog „prireikė dvejų metų, kad būtų pasiekta perteklinė pasiūla“.

„Šiandien vakcinų nuo kovydo pasiūla yra didesnė nei jų paklausa“, – sakė jis ir pridūrė: „Liūdna, kad neatlikome visapusiško gydymo darbo. Tik dabar, po dvejų metų, turime gerą gydymą”.

Jis taip pat pareiškė, kad vakcinos kūrimas „šį kartą mums užtruko daug ilgiau, nei turėjo“, ir padarė prielaidą, kad „kitą kartą, vietoj dvejų metų, turėtume padaryti tai per šešis mėnesius“.

„Be abejo, kai kurie standartizuoti platformos metodai, įskaitant mRNR, leistų mums tai padaryti“, – pridūrė Geitsas.

„Turėsime dar vieną pandemiją“

Paklaustas apie kitos pandemijos galimybę, jis atsakė: „Na, mes turėsime kitą pandemiją, kitą kartą tai bus kitas patogenas“.

Geitsas teigė, kad dabartinio patogeno SARS-CoV-2 virusas taip pat „atšoks tam tikru mastu“ panašiai į tipiško sezoninio gripo lygį.

„Neturime jo sunaikinimo įrankio“, – tvirtino jis, turėdamas omenyje, dabartines kovydo vakcinas, nesugebančias užkirsti kelio paskiepytų asmenų užsikrėtimui.

Gatesas pasakojo, kad finansavimas turėtų būti skirtas sukurti vakciną, galinčią „atsikratyti kvėpavimo takų virusų šeimų, įskaitant gripo ir koronaviruso šeimas“.

„Ir aš manau, kad per ateinantį dešimtmetį galėsime sukurti jų sunaikinimo vakciną“, – pridūrė jis. „Tai siekis, o ne garantija… Jau daug nuveikta kuriant universalią gripo vakciną, o duomenys atrodo daug žadantys.

„Mes neturėsime tokio ūmaus mirties lygio, kokį vis dar patiriame šiandien, kai pasauliniu mastu sklinda Omikrono banga“, – sakė Gatesas.

Billo ir Melindos Geitsų fondas sausio 19 d. pažadėjo 300 milijonų dolerių JK fondui Wellcome Trust remti pasirengimo epidemijoms inovacijų koaliciją (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations – SEPI).

Koaliciją prieš penkerius metus sudarė Norvegijos, Vokietijos, Japonijos, Indijos vyriausybės, taip pat Geitso fondas, „Wellcome“ ir Pasaulio ekonomikos forumas. Ji vadovavo pasaulinei iniciatyvai, pavadintai COVAX, skirtai vakcinoms pristatyti mažas ir vidutines pajamas gaunančioms šalims.

CEPI teigia, jog siekia surinkti 3,5 milijardo dolerių, kad „sukurtų gyvybes gelbstinčias vakcinas nuo bet kokios naujos virusinės grėsmės (vadinamos X liga) – per 100 dienų nuo patogeno sekvenavimo“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 890

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Vygandas    -  2022-02-21, 10:41

    Šėtono apsėstasis toliau kuria žmonių naikinimo mechanizmus…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2022-02-21, 18:33

    kada jis bus sustabdytas?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...