infa.lt

Italijoje košmaras tęsiasi – penkiasdešimtmečiams ir vyresniems neskiepytiems žmonėms uždrausta dirbti

18 vasario
06:30 2022

Nuo vasario 22 d. visi Italijos valstybinio ar privataus sektorių darbuotojai, sulaukę 50 metų ir vyresni, norėdami patekti į savo darbo vietą, turės pateikti vakcinacijos  „super žaliąjį pasą“, liudijantį, kad yra pasiskiepyti nuo COVID-19, praneša Epoch Times.

„Super green pass“ – tam tikros rūšies vakcinacijos pasas – reikalingas norint patekti į daugumą vietų Italijoje.

Viena neskiepyta italė sakė, kad per pastaruosius kelis mėnesius atsirado naujų socialinių normų, kurios iš esmės yra skirtos tik neskiepytiems žmonėms.

„Žmonės daugiau nesisveikina su manimi gatvėje“, – sausio mėnesį leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė 55 metų Patrizia Bianco. „Jei aš žengiu žingsnį link jų, jie žengia žingsnį atgal. Tai liūdna.”

Pagal dekretą tiems, kurie nėra paskiepyti ir atvyksta į savo darbo vietą, gali būti skirtos 600 eurų ir 1500 eurų baudos. Pakartotiniai pažeidimai reiškia, kad šios baudos padvigubėja, o darbdaviams, kurie nesilaiko vyriausybės nustatytų taisyklių, taip pat taikomos baudos nuo 400 eurų iki 1 000 eurų.

Tyrimai parodė, kad Omicron koronaviruso variantas ir subvariantas paveikia pilnai paskiepytus ir sustiprinančia vakcina papildomai „sustiprintus” asmenis, taip pat neskiepytus žmones. Sausio pabaigoje Kopenhagos universiteto, Danijos technikos universiteto ir Statens Serum Institut publikuotame dokumente nustatyta, kad BA.2 subvariantas užkrečia žmones nepriklausomai nuo vakcinacijos statuso.

Italijoje užsikrėtimo COVID-19 skaičiai pastarosiomis savaitėmis smarkiai sumažėjo. ANSA duomenimis, vasario 13 d. buvo pranešta apie 51 000 naujų atvejų, lyginant su daugiau nei 62 000 atvejų prieš savaitę.

Nepaisant mažėjančio atvejų skaičiaus, sveikatos ministras Roberto Speranza savaitgalį Italijos žiniasklaidai sakė, kad „vis tiek privalome reikalauti, kad būtų paskiepyti“ 50 metų ir vyresni žmonės.

„Kuo labiau sumažinsime nevakcinuotų skaičių, tuo šalis bus saugesnė“, – pareiškė Speranza. „Vyresnių nei 50 metų amžiaus žmonių skiepijimo reikalavimas yra teisingas sprendimas, leidžiantis į ateinančius mėnesius žvelgti su didesniu optimizmu.

Tuo tarpu šalia esančioje Austrijoje nuo kovo 5 dienos panaikinami visi ribojimai ir reikalavimai skiepytis, kurie joje buvo įvesti tik sausio pabaigoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 369

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. A    -  2022-02-18, 09:45

    Ma ka bepridursi,Musolinio ir fiurerio palikuonys…..

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2022-02-18, 09:51

    Su visa šia afera pavadinimu „pandemija” tikrinama kiek visuomenėje prisiveisė bevalių kvailių, ar jau atėjo laikas visus suvaryti į gardą… Dar laikas kaip ir neatėjo, bet kvailių, bailių, bijančių mąstyti labai daug

    Atsakyti į šį komentarą
  3. B    -  2022-02-18, 12:41

    Šiaip dirbti galės ir persirge(tokiu atveju skiepai nereikalingi).Nepatapkit kokiu delfi – informacija pateikit pilnai!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...