infa.lt

EK siūlo pratęsti skaitmeninių kovydo pažymėjimų galiojimą ES dar 12 mėnesių – iki 2023 metų birželio

15 vasario
15:36 2022

ES skaitmeninis vakcinacijos pažymėjimas

Europos Komisija (EK) pateikė siūlymą, esą dviems trečdaliams ES gyventojų palaikant, dar 12 mėnesių pratęsti skaitmeninį kovydo pažymėjimą, nurodantį ar žmogus skiepytas, persirgęs ar testavosi. Tai yra, nurodantį ar žmogus yra ES duomenų bazėje ir koks jo statusas kovydo atžvilgiu.

Kaip rašoma pasiūlymo apraše, skaitmeninis kovydo pažymėjimas buvo priimtas siekiant: „sudaryti palankesnes sąlygas saugiai ir laisvai judėti”.

Ir, nors šiandien jau visiems atvirai aišku, kad jokio saugumo šis skaitmeninis sertifikatas nesuteikia, kadangi net pasiskiepiję keliomis dozėmis suserga, užkrečia kitus žmones ir net miršta nuo ligos, nuo kurios yra skiepyti – EK vis tiek siūlo jį pratęsti, toliau žinomai žlugdant valstybių ekonomikas.

Tiesa, aprašyme teigiama, kad šis reglamentas nebus privalomas laikytis ES šalims narėms, bet praktika rodo, jog privaloma valcinacija irgi nebuvo skelbta iš EK tribūnų, tačiau sėkmingai buvo įdiegta valstybėse narėse.

EK dokemente skelbiama, esą 2/3 (65%) respondentų, apklausų duomenimis, palaiko šio skaitmeninio kovydo sertifikato naudojimą, tačiau augantys protestų mastai pasaulyje būtent prieš šiuos apribojimus verčia suabejoti apklausų objektyvumu.

Ypač paaiškėjus pikantiškoms detalėms apie EK pirmininkės, Ursulos von der Leyen susirašinėjimą SMS žinutėmis su Pfizer vakcinų gamintojo generalinių direktoriumi, kurias ji vėliau ištrynė ir negali paaiškinti kodėl..

Toliau EK dokumente teigiama, jog:

atlikus tyrimus apskaičiuota, kad, naudojant šį skaitmeninį pažymėjimą, skiepijimo apimtys padidėjo 4 kartus, esą sumažėjo hospitalizavimo atvejų, sumažėjo ekonominiai nuostoliai ir, svarbiausia, sumažėjo mirties atvejų.

Be to, patirtis rodo, kad ES skaitmeninio kovydo pažymėjimo sistema yra vienintelė plačiai tarptautiniu mastu naudojama Kovydo  pažymėjimų sistema. Todėl ES skaitmeninis
Kovydo pažymėjimas vis svarbesnis visame pasaulyje ir padeda kovoti su pandemija šiuo lygmeniu, nes sudaro palankesnes sąlygas saugiai keliauti iš vienos valstybės į kitą ir
tarptautiniu mastu įgyvendinti ekonomikos gaivinimo priemones„.

Toliau rašoma jau apie šios skaitmeninio pažymėjimo turėtojų teises laisvai judėti. Neturinčių šio pažymėjimo teisės dokumente neminimos, greičiausiai jų nėra:

„Remiantis naujausia atnaujinta rekomendacija – 2022 m. sausio 25 d. priimta Tarybos rekomendacija (ES) 2022/107 12 , tam tikrus reikalavimus atitinkantiems ES skaitmeninių COVID pažymėjimų turėtojams iš esmės jokiomis aplinkybėmis neturėtų būti taikomi papildomi reikalavimai, kai jie naudojasi savo laisvo judėjimo teisėmis. Tad norint toliau vadovautis šiuo į asmenį orientuotu požiūriu, būtina užtikrinti galimybę ir toliau naudoti ES skaitmeninius COVID pažymėjimus.”

<…>

EK pasakoja apie vakcinų svarbą, ir pažymi, kad trys dozės labai padeda išvengti sunkių ligos padarinių ir atitinkamai:

„Todėl svarbu, kad, jeigu po 2022 m. birželio 30 d. vis dar būtų taikomi tam tikri visuomenės sveikatos apsauga grindžiami laisvo judėjimo apribojimai, Sąjungos piliečiai ir jų
šeimos nariai neprarastų galimybės naudotis ES skaitmeniniais COVID pažymėjimais – veiksmingu, saugiu ir privatumą saugančiu būdu įrodyti savo COVID-19 statusą.”

Galiausiai siūlo dar metams pratęsti skaitmeninio Kovydo pažymėjimo galiojimą ES, su išlyga, kad naudoti jį ar ne valstybės galėtų nuspręsti pačios:

„siūlo reglamento taikymo laikotarpį pratęsti ne daugiau kaip 12 mėnesių. Be to,reglamento galiojimo pratęsimo nereikėtų suprasti kaip reikalavimo, kad valstybės narės, visų
pirma nebetaikančios vidaus visuomenės sveikatos priemonių, paliktų galioti arba nustatytų laisvo judėjimo apribojimus.”

Tačiau keliaujant ES šis skaitmeninis sertifikatas vis tik galiotų, atitinkamai, net nesant reikalavimo ES valstybių viduje, darbo reikalais ar tiesiog norintys keliauti žmonės vis stiek būtų priversti arba skiepytis arba testuotis,nors oficialiai jokios prievartos, kaip ir įvedus privalomą vakcinąciją – nebuvo.

Dokumente pažymima, kad sertifikate turėtų būti informacija apie tai, kiek dozių susileido jo savininkas, tame tarpe ir kitose šalyse. Reglamentu (ES) 2021/953 nei nurodoma, nei draudžiama naudoti ES skaitmeninį Kovydo pažymėjimą šalių vidaus reikmėms – tai ir toliau priskiriama valstybių narių kompetencijos sričiai ir teisminę priežiūrą, kaip ir anksčiau, vykdo nacionaliniai teismai.

Ir galiausiai, teigiama:

„Kadangi valstybės narės gali ir toliau, kaip visuomenės sveikatos priemonę, taikyti reikalavimą pateikti tokius pažymėjimus, kad nebūtų taikomi tam tikri
COVID-19 pandemijos metu nustatyti teisės laisvai judėti apribojimai, būtina pratęsti reglamento taikymo laikotarpį [ES lyhmeniu].”

Jei nepritariate šiems EK planams, kurie dar metams pratęs (galimai su nacionalinių vyriausybių pagalba) tą jau išgyventą košmarą – kiekvienas iš jūsų, mieli skaitytojai, galite parašyti Europos Komisijai specialiai tam skirtoje vietoje, nuoroda Ten pat rasite ir minėtą dokumentą, kurį galima atsisiųsti.

Ir pasidalinkite šia medžiaga – tai labai svarbu mūsų ir mūsų šalies ateičiai, mūsų vaikams – netylėkite, rašykite, šiuo atveju tokią galimybę turime, rašo visa Europa.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 360

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Volteras yra pasakęs: Jei nori išsiaiškinti kas tave valdo - išsiaiškink ko tau negalima kritikuoti...

iš anksto suplanuotas rasinis baltųjų europiečių genocidas ir jo autoriai: lebionka.blogspot.com/2020/11/vizualinis-europieciu-samones.html...

geri pastebėjimai apie juodašiknius kolonistus: telegra.ph/kolonistai-10-28...

O gal manot, kad kitų gamintojų vakcinos geresnės? Ir mirčių nuo jų yra tūkstančių tūkstančiai,...

be žodžių.... neseniai dar buvo galimas vienintelis būdas "saugiai saviraiškai" kartoti valstybės institucijų skelbiamą informaciją,...

abriezų karo nusikaltėlių "žygdarbiai": telegra.ph/ISRAHELL-10-16...

smulki info apie tikruosius mūsų pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...