infa.lt

Rusijos Dūma siųs Putinui kreipimąsi, prašant pripažinti Donecko ir Luhansko liaudies respublikas

15 vasario
14:27 2022

Rusijos valstybės Dūma

Rusijos Valstybės Dūma antradienį posėdyje balsų dauguma pritarė rezoliucijai, pagal kurią Komunistų partijos frakcijos pasiūlytas rūmų kreipimosi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną projektas dėl Donecko ir Luhansko liaudies respublikų pripažinimo bus nedelsiant išsiųstas valstybės vadovui, praneša rusų agentūra TASS.

Kaip pažymėjo Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas, rezoliucija „bus nedelsiant pasirašyta ir nusiųsta valstybės vadovui“. Kaip politikas pažymėjo savo kanale „Telegram“, „bus nusiųstas kreipimasis į prezidentą, kad šis svarstytų klausimą dėl Donecko Liaudies Respublikos ir Luhansko Liaudies Respublikos pripažinimo nepriklausomomis, suvereniomis ir nepriklausomomis valstybėmis“. „Kijevas nesilaiko Minsko susitarimų. Mūsų piliečiams ir tautiečiams, gyvenantiems Donbase, reikia pagalbos ir paramos”, – pareiškė jis.

Pasak Volodino, deputatai įsitikinę, kad „DPR ir LPR pripažinimas sudarys pagrindą užtikrinti saugumo garantijas ir apsaugoti respublikų gyventojus nuo išorinių grėsmių, i taip pat stiprinti tarptautinę taiką ir regioninį stabilumą pagal Jungtinių Tautų Chartijos principus bei tikslus ir inicijuos abiejų valstybių tarptautinio pripažinimo procesą“.

„Luhansko ir Donecko liaudies respublikų pripažinimo klausimu visų frakcijų parlamentarai demonstravo vieningumą“, – sakė Vieningosios Rusijos frakcijos seniūno pavaduotojas Jevgenijus Revenko, kurį cituoja Dūmos „Vieningoji Rusija“ spaudos tarnyba. Jis pažymėjo, kad šios dienos rezoliucija yra „atvira parlamento ir šalies žmonių pozicija tam, kas šiandien vyksta pietryčių Ukrainoje“.

Tuo tarpu Vakarų spauda skelbia, kad prie Ukrainos sienų telkiami Rusijos armijos daliniai, o JAV prezidentas Joe Bidenas sakė, kad rusai puls vasario 16 dieną. Vėliau prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake’as Sullivanas paneigė šią informaciją, pareiškęs, kad „JAV valdžia nežino tikslios Rusijos atakos prieš Ukrainą datos, tačiau invazija gali prasidėti bet kurią dieną”.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2022-02-16, 07:36

    Agresorė Rusija vėl veržiasi pavergti tautas savo režimui. Dūma siųs Putinui prašymą… Kaip Putinas atsisiųstų sau įsakymą įteisinti užgrobtas Ukrainos teritorijas…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jus 100 proc. teisus....

Tai tegul seimas parodo pavyzdį, visi seimūnai į Ukrainą ir kuo greičiau...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Pasirengęs siųsti ją na..ui, bet jos orientacija abejotina…gali neiti....

Mano manymu, ji visiška idiotų. Va kas įvyksta, jai prie valdžios prileidžiamos bevaikės senmergės. Jai...

Kad sankcijos yra ne Rusijai, bet tiems durneliams, kurie jų laikosi......

A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...