infa.lt

Kanados provincija, esanti „Vilkikų“ protesto centre, paskelbė esminį skiepijimo politikos atnaujinimą

15 vasario
09:30 2022
Protestai Otavoje

nuotr. Reuters

Ontarijo valstija vasario 17 d. švelnina dalį savo COVID-19 apribojimų, o kovo 1 d. panaikins visus žmonių skaičiaus apribojimus ir vakcinacijos nuo COVID-19 įrodymų reikalavimus, vasario 14 d. pranešė premjeras Dougas Fordas, rašo Epoch Times.

Fordas teigė, kad, remdamasis provincijos vyriausiojo sveikatos priežiūros pareigūno rekomendacijomis, jo vyriausybė dviem etapais panaikins žmonių skaičiaus apribojimus patalpose ir lauke.

„Pagrindiniai rodikliai nuolat gerėjo esant Omicron bangos viršūnėje“, – spaudos konferencijoje pareiškė Fordas. „Dėl šios pažangos iš mūsų vyriausiojo sveikatos priežiūros pareigūno dr. Moore’o prieš dvi savaites ir praėjusią savaitę išgirdome, kad sparčiai artėja laikas, kai galime saugiai panaikinti apribojimus.

Nuo vasario 17 d. bus panaikinti restoranų, barų ir sporto salių vietų apribojimai. Sporto arenose, teatruose ir koncertų vietose susibūrimų limitas bus 50 proc. talpos. Srityse, kurios laikomos „didesnės rizikos vietomis“, pavyzdžiui, šokių klubuose, žmonių skaičiaus talpos ribos bus padidintos iki 25 proc.

Kovo 1 dieną bus panaikinti žmonių skaičiaus apribojimai visose likusiose viešosiose patalpose.

Provincija šiuo metu taip pat nutrauks vakcinacijos įrodymo reikalavimą. Įmonės, nusprendusios reikalauti vakcinacijos įrodymo, gali tai daryti ir toliau.

<…>

Fordas vasario 11 d. paskelbė ekstremalią padėtį Ontarijuje dėl Vindzore ir Otavoje vykstančių protestų prieš COVID-19 reikalavimus ir apribojimus.

Protestuotojai nuo vasario 6 dienos blokavo Ambasadoriaus tiltą, jungiantį Vindzorą su Detroitu, kol policija iki vasario 14 d. pašalino blokadą.

Otavoje vyksta protestai.

Protestus pradėjo vilkikų vairuotojai „Freedom Convoy„, prieštaravę federalinės vyriausybės reikalavimui, kad visi vairuotojai, kertantys JAV ir Kanados sieną, būtų pasiskiepiję nuo COVID-19.

Didelėms sunkvežimių kolonoms „Laisvės konvojus” vyko į sostinę protestuoti prieš šią prievartą, prie jų prisijungė daugiau šalininkų, kurie nepritarė visiems COVID-19 reikalavimams ir apribojimams. Daugelis protestuotojų teigia, kad jie liks šalies sostinėje tol, kol bus panaikinti valcinacijos reikalavimai.

Nuo tada daugelyje šalies vietų buvo suformuotos įvairios protesto kolonos, protestuojančios prieš provincijų įstatymų leidžiamąją valdžią. Kai kurie taip pat užblokavo sienos kirtimo punktus Ontarijuje, Albertoje, Manitoboje ir Britų Kolumbijoje.

Fordas savo vasario 14 d. spaudos konferencijoje pareiškė, kad jis paskelbė apie COVID-19 reikalavimų atšaukimą ne dėl protestų, „bet nepaisant jų“.

<…>

Saskačevanas, Alberta ir Manitoba taip pat neseniai paskelbė, kad panaikina vakcinacijos nuo COVID-19 įrodymū reikalavimą.

Alberta skiepų reikalavimą nutraukė vasario 8 d. vidurnaktį. Dauguma kitų sveikatos apribojimų provincijoje, įskaitant kaukių dėvėjimą, bus panaikinti kovo 1 d.

Saskačevano vyriausybė pranešė, kad nuo vasario 14 d. atšaukia privalomą skiepijimo reikalavimą, o iki kovo panaikins reikalavimą naudoti kaukes patalpose.

Manitoba planuoja iki kovo 15 d. nutraukti visus COVID-19 reikalavimus, įskaitant vakcinacijos įrodymų reikalavimą ir kaukės dėvėjimo reikalavimą.

Kvebekas, Princo Edvardo sala ir Niufaundlendas bei Labradoras taip pat paskelbė apie planus panaikinti kai kuriuos COVID-19 apribojimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 281

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....