infa.lt

Protestai Europoje: Prancūzijoje naudoja ašarines dujas, Hagoje protestuotojai blokavo centrą, „Freedom Convoy“ juda į Briuselį

14 vasario
06:10 2022

Riaušės Paryžiuje

Prancūzijoje, Belgijoje ir Nyderlanduose vyksta neramumai. Kanados pavyzdžio įkvėptas prancūzų „laisvės konvojus“ pasiekė Paryžiaus ir Hagos centrą, o dabar juda Briuselio link. Visose trijose šalyse judėjimas buvo paskelbtas neteisėtu ir draudžiamu.

Prancūzijoje į protestą susirinko daugiau nei 30 000 žmonių. Kai kurie iš jų buvo sustabdyti prie įvažiavimo į Paryžių, tačiau kita dalis sugebėjo pasiekti miesto centrą.

Policija nurodė, kad už kelių blokavimą, kaip tai daro „Freedom Convoy“ Kanadoje dalyviai, demonstrantams gresia dveji metai kalėjimo.

Šiandien Paryžiuje ir miesto apylinkėse sulaikyti 97 asmenys, surašyta 517 protokolų. Yra žinoma, kad demonstracijai išvaikyti policija panaudojo ašarines dujas. Nukentėjusių skaičius nepranešamas.

Nyderlanduose vietinis „laisvės konvojus“, kuriam taip pat vadovavo vilkikai, blokavo eismą ir prieigą prie Hagos centre esančio vyriausybės kvartalo. Policija reikalauja atlaisvinti centrą ir grasina panaudoti jėgą.

Bendro Europos „laisvės konvojaus“ organizatoriai rytoj, pirmadienį, ketina pervažiuoti į Briuselį, kur policija paskubomis uždraudė tą akciją ir pažadėjo sustiprinti saugumą prie įvažiavimo į sostinę.

Europoje baiminamasi „Kanados scenarijaus“, kai vairuotojai savo sunkvežimiais visiškai užtvėrė sostinę ir Ambasadoriaus tiltą tarp JAV ir Kanados, o evakuoti šiuos didžiulius vilkikus be jų vairuotojų bendradarbiavimo yra labai problematiška.

Be to, Kanados privačios vilkikų įmonės atsisakė nutempti sunkvežimius, baimindamosi, kad toks veiksmas bus nepopuliarus ir dėl to bus prarasti klientai.

Europos laisvės konvojaus judėjimas skiriasi nuo Kanados tuo, kad protestuotojai yra labai skirtingi. Dalis jų nepritaria privalomiems skiepams ir koronaviruso apribojimams, o kita dalis yra nepatenkinti bendra situacija ir Europos šalių politika.

Pavyzdžiui, Prancūzijoje judėjimas prieš „covido“ apribojimus yra glaudžiai susijęs su „geltonųjų liemenių“ judėjimu, kurio mitingai prieš E. Macrono politiką ir aukštas kainas Prancūzijoje rengiami nuo 2018 m.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 226

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....