infa.lt

Protestuojančiųjų vilkikai prasibrovė per policijos kliūtis pasienyje, jungiančiame Kanadą ir Vašingtono valstiją, blokuoja prieigą

14 vasario
06:50 2022
Blokuojamas Kanados ir JAV pasienis

Protestuotojai užblokavo Ramiojo vandenyno greitkelį iki JAV sienos, jungiančio B.C. į Vašingtono valstiją vasario 12 d. (Jeffas Sandesas / „The Epoch Times“)

Keletas transporto priemonių iš protestuojančios kolonos vasario 12 d. įveikė policijos kliūtis Ramiojo vandenyno greitkelio sienos kirtimo punkte, jungiančiame Britų Kolumbiją ir Vašingtono valstiją, ir prisijungė prie kitų protestuotojų, kurie dalyvavo pėsčiomis blokuodami sieną, rašo Epoch Times.

Vasario 12 d. rytą policija pastatė kelių užtvarus, kad apribotų transporto priemonių patekimą į pasienį, praleisdamas tik įsitikinusi, jog jos ketina kirsti sieną. Tai buvo padaryta tikintis, kad tą rytą į pasienį važiuos didelė transporto priemonių kolona.

Kelio juostos, vedančios iš Jungtinių Valstijų, buvo užblokuotos protestuotojų, kurie ten pateko prieš policijai įrengiant kelių patikros punktus.

Kol kolona atvyko į pasienį, policija jau buvo užkirtusi prieigą. Tačiau kai kurios transporto priemonės pervažiavo per skiriamąją juostą, kad priartėtų prie sienos ir užblokuotų kelią.

Policija pranešime spaudai nurodė, kad „toks elgesys netoleruotinas“ ir yra tiriamas. Taip pat pranešama, kad niekas nebuvo sulaikytas.

Didžioji dauguma protestuotojų liko už policijos užtvarų, garsiai leido muziką ir demonstravo skydus, kurių įrašai ragino nutraukti prievartinę vakcinaciją ir kovydo apribojimus.

Ramiojo vandenyno greitkelio sienos kirtimo punktas yra vienas judriausių komercinių Kanados ir JAV. sienos kirtimo taškų.

Tai vyko jau po to, kai kiti protestuotojai blokavo Ambasadoriaus tiltą Ontarijuje, jungiantį Vindzorą su Detroitu, taip pat Emersono sienos perėjoje Manitoboje ir sienos kirtimo punktą Koutse Albertoje.

Vasario 12 d. policija atvyko kad nustumtų protestuotojus nuo Ambasadoriaus tilto, išvariusi daugumą transporto priemonių, o likusius protestuotojus nustūmė toliau nuo sienos praėjimo punkto. Teismas, vasario 11 dieną, paskelbė nutarimą, kuriuo policijai buvo suteikta daugiau galių panaikinti sienos blokadą.

Ontarijo valstija vasario 11 dieną paskelbė ekstremalią padėtį dėl Ambassador Bridge blokados ir Otavoje vykstančio Laisvės konvojaus protesto.

Protestai Otavoje yra dalis visoje šalyje vykstančio judėjimo „Freedom Convoy„, kurį inicijavo vilkikų vairuotojai, prieštaraujantys federalinės vyriausybės reikalavimui, kad visi sunkvežimių vairuotojai, kertantys Kanados ir JAV sieną turi pasiskiepyti nuo kovydo.

Judėjimas išsiplėtė, kai prie jo sausio 29 d. Otavoje prisijungė daugiau šalininkų, nepritarusių įvairiems kovydo reikalavimams ir apribojimams. Daugelis protestuotojų teigia ketinantys pasilikti tol, kol vyriausybė panaikins privalomus kovydo skiepus.

Nuo to laiko įvairiose šalies ir pasaulio vietose atsirado daugybė protestų kolonų. Protesto organizatoriai Otavoje ir kitose šalies vietose yra atskirti vieni nuo kitų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 280

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...