infa.lt

Macronas atsisakė Rusijos COVID testo kelionėje pas Putiną, baiminantis dėl DNR vagystės

12 vasario
06:30 2022

V.Putinas ir E.Macronas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atmetė Kremliaus prašymą atlikti Rusijoje COVID-19 testą, kai jis šią savaitę buvo atvykęs pas prezidentą Vladimirą Putiną, kad Rusija negautų Macrono DNR pavyzdžių – sakė du Macrono aplinkos šaltiniai agentūrai „Reuters“.

Dėl to Rusijoje viešintis Prancūzijos valstybės vadovas buvo laikomas atokiai nuo RF lyderio per ilgas derybas dėl Ukrainos krizės Maskvoje.

Jie buvo nufotografuoti sėdintys priešinguose ilgiausio stalo galuose taip toli vienas nuo kito, jog tai išprovokavo satyrinius komentarus socialiniuose tinkluose ir spėliones diplomatų sluoksniuse, kad Putinas galėjo tai panaudoti siųsti žinutėms.

Tačiau du šaltiniai, žinantys Prancūzijos prezidento sveikatos protokolą, naujienų agentūrai Reuters sakė, kad Macronui buvo pateiktas pasirinkimas: arba priimti Rusijos valdžios siūlomą PGR testą ir leisti prisiartinti prie Putino, arba jo atsisakyti ir laikytis griežtesnių socialinių reikalavimų nutolus.

„Mes puikiai žinojome, kad tai reiškia ilgą stalą ir pasisveikinimą be rankos paspaudimo. Tačiau negalėjome leisti, kad jie gausprezidento E. Macrono DNR”, – sakė „Reuters” vienas iš šaltinių, turėdamas omenyje saugumo susirūpinimą, jei prancūzų lyderį testuos Rusijos gydytojai.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad E. Macronas atmetė testą ir pareiškė, kad Rusija dėl to nėra jokių problemų, tačiau tai reiškia, kad norint apsaugoti Kremliaus lyderio sveikatą, nuo Putino reikia būti nutolusiam 6 metrus.

„Rusai mums pasakė, kad Putiną reikia laikyti griežtame sveikatos burbule“, – sakė antrasis šaltinis.

Macrono biuras teigė, kad Rusijos sveikatos protokolas „mums neatrodė nei priimtinas, nei suderinamas su mūsų darbotvarkės apribojimais“, turėdamas omenyje laiką, kurį būtų tekę laukti rezultatų.

Paklaustas konkrečiai apie DNR vagystę, Macrono ofisas atsakė: „Prezidentas turi gydytojų, kartu su juo nustatančių taisykles, kurios yra priimtinos arba ne pagal jo paties sveikatos protokolą“.

Ketvirtadienį, praėjus trims dienoms po Macrono ir Putino susitikimo per atstumą, Rusijos lyderis priėmė Kazachstano prezidentą Kasimą-Jomartą Tokajevą. Abu vyrai paspaudė vienas kitam rankas ir sėdėjo arti vienas kito, juos skyrė tik nedidelis kavos staliukas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 152

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....