infa.lt

Ryšium su masinio šnipinėjimo skandalu Izraelyje staiga pašoko senų mygtukinių telefonų paklausa

10 vasario
09:30 2022
Nokia 3310

nuotr: cbsistatic.com

Izraelyje staiga pašoko senų „Nokia“ mygtukinių telefonų paklausa. Apie tai praneša Izraelio importuotojo atstovai: anot jo, per pastarąją savaitę paklausa išaugo 200 procentų, rašo Izraelio 9 kanalas.

Gana netikėtą susidomėjimą senų modelių mobiliaisiais telefonais specialistai sieja su skandalu dėl neteisėto šalies piliečių pasiklausymo.

Pastarosiomis dienomis visa Izraelio spauda šurmuliuoja apie neteisėtą policijos pareigūnų vykdomą pokalbių pasiklausymą (tariamai) naudojant šnipinėjimo programą Pegasus.

Vidaus reikalų saugumo ministras Omeras Barlevas paskelbė apie sprendimą sudaryti vyriausybinę komisiją, kuri patikrins publikacijas leidinyje „Kalkalist“ apie neteisėtą Izraelio kompanijos NSO Group šnipinėjimo programos „Pegasus“ įvedimą ir naudojimą piliečių išmaniuosiuose telefonuose, policijai juos šnipinėjant.

infa.lt jau rašė apie šią programą, kurią Izraelio kompanija „NSO Group” parduoda šalių vyriausybėms. Pegasus programos neįmanoma aptikti standartinėmis, eiliniam vartotojui prieinamomis priemonėmis. Ji nuskaito visus jūsų telefono duomenis ir siunčia į numatytą serverį. Ši programa buvo aptikta Palestinos aktyvistų telefonuose ir net pasaulio valstybių vadovų įrenginiuose, įskaitant Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Makroną, apie ką rašė Le Monde leidinys.

Izraelio bendrovė „NSO Group“ šią programą tiekė specialiosioms tarnyboms ir įvairių šalių vyriausybėms nuo 2016 m.

Izraelio Calcalist.co.il portalas paskelbė sąrašą asmenų, kurių telefonuose buvo aptikta Pegasus šnipinėjimo programa, trumpa ištrauka:

Tyrimas dėl NSO Group ir policijos:
Nuo vyriausybės ministerijų vadovų iki žurnalistų ir verslininkų: masinė infekcija Pegasu pasiekė visus
Neįgalūs aktyvistai ir etiopai, milžiniškų korporacijų vadovai, merai ir net ministro pirmininko giminaičiai; Visi jie buvo policijos taikiniai, į jų telefonus įdiegus NSO stebėjimo programinę įrangą ir atsisiuntus asmeninę informaciją; Visa tai dar prieš pradedant tyrimą ir be teisėjo sutikimo;
Taip šiandien atrodo viešosios atsakomybės atsisakiusios policijos pajėgos.

Kadangi ši programa populiari viso pasaulio spectarnybų ir vyriausybių tarpe – mažai tikėtina, jog ji nenaudojama Lietuvoje, ypač žinant mūsų situaciją su „teisine” valstybe. Ir, kadangi Lietuvoje nepriklausomų tyrėjų nėra – čia tokių skandalų nebus. Tai liečia kaip Android, taip ir iPhone telefonus. Nuo Pegasus išsigelbėjimo nėra.

Vienintelė išeitis ir galimybė išsaugoti savo privatumą – seno tipo mygtukiniai telefonai, neturintys prieigos prie interneto ir turintys tik skambinimo funkciją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 528

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...