infa.lt

Konstitucinis teismas nutraukė bylą dėl „Galimybių” paso – esą jo nebeliko

09 vasario
12:23 2022

Kiršinimo galimybių pasas

Konstitucinis teismas šiandien, vasario 9 d,  paskelbė apie nutrauktą teiseną byloje pagal Seimo narių grupės prašymą įvertinti kai kurių Vyriausybės nutarimo nuostatų, susijusių su COVID-19 pandemijos sukeltos situacijos pasekmių šalinimo priemonių, tame tarpe ir „Galimybių paso” įvedimu, konstitucingumą.

Konstitucinis Teismas sprendime pažymėjo, kad Vyriausybė 2022 m. vasario 2 d. priėmė nutarimą, kuris įsigaliojo 2022 m. vasario 5 d. ir kuriuo pakeistos kai kurios Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimo (su vėlesniais pakeitimais ir papildymais) nuostatos.

Konstitucinis Teismas konstatavo, kad įsigaliojus Vyriausybės 2022 m. vasario 2 d. nutarimui pareiškėjos ginčytas teisinis reguliavimas arba pakeistas taip, kad tokio teisinio reguliavimo nebėra nustatyto, arba pripažintas netekusiu galios, taigi šis teisinis reguliavimas yra panaikintas, t. y. pašalintas iš teisės sistemos, ir nebegali būti taikomas.

Konstitucinio Teismo įstatymo 69 straipsnio 4 dalyje nustatyta, kad ginčijamo teisės akto panaikinimas yra pagrindas priimti sprendimą pradėtai teisenai nutraukti. Jeigu tai paaiškėja iki teisminio posėdžio pradžios, Konstitucinis Teismas šį klausimą sprendžia pasitarimų kambaryje.

Konstitucinis Teismas, pasisakydamas dėl galimybės vertinti atitiktį Konstitucijai tų teisės aktų, kurie nebegali būti taikomi, nes buvo skirti reguliuoti santykiams, kurie nebeegzistuoja, yra pabrėžęs, kad bet kokia teisėkūros subjektų intervencija į tokį teisinį reguliavimą nebegalima. Tokia intervencija būtų beprasmė, iracionali, nes reikštų, kad atitinkami teisėkūros subjektai imasi reguliuoti – vadinasi, bando pakeisti – praeitį.

Atsižvelgęs į tai, Konstitucinis Teismas pabrėžė, kad pareiškėjos ginčijamo teisinio reguliavimo atitikties Konstitucijai ir Civilinės saugos įstatymui tyrimas pagal pareiškėjos Seimo narių grupės prašymą būtų savitikslis, beprasmis.

Konstitucinis Teismas taip pat pažymėjo, jog pareiškėjos atstovės papildomai pateiktame rašte išsakyti teiginiai, kad pareiškėjos ginčijamas Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarime buvęs nustatytas teisinis reguliavimas vėl gali būti nustatytas, galėtų būti traktuojami kaip prašymas įvertinti menamo (galbūt būsimo) teisinio reguliavimo atitiktį Konstitucijai ir (arba) įstatymams.

Konstitucinis Teismas pažymėjo, kad pagal Konstituciją Konstitucinis Teismas neturi įgaliojimų tirti nepriimtų ir oficialiai nepaskelbtų teisės aktų, taigi ir menamo (galbūt būsimo) teisinio reguliavimo, atitikties Konstitucijai. Tokie prašymai yra nežinybingi Konstituciniam Teismui.

Kitaip tariant, Konstitucinis teismas neatsižvelgė į tai, kad vyriausybės nutarimas kalbant apie „Galimybių” pasą yra tik sustabdytas (pačios vyriausybės teigimu), o ne pilnai panaikintas, kaip teisės aktas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 564

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Anonimas    -  2022-02-09, 12:26

    Tegyvuoja „Durnių Laivas” – Tėvynės Sąjunga Krikščionys Demokratai

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Šūrikas    -  2022-02-09, 12:30

    Tegyvuoja mūsų teismas, pats teisingiausias teismas pasaulyje.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Aistis    -  2022-02-09, 12:46

    O kaip su baudomis dėl GP?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-02-09, 13:37

      Dėel baudų tai reikėtų, kad kas paduotų valstybę į teismą, aišku kas gavo baudą…

      Atsakyti į šį komentarą
  4. Vyt    -  2022-02-09, 12:52

    Kaltų Nėra ;), tegyvuoja Piš …. pasakė KT.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vytis    -  2022-02-09, 17:52

    Arvydai ar jūs turėdamas šitokias šeimų sajūdžio pajėgas ruošiatės tylėti ???
    Ar viską paleisite taip paprastai ?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Jonas    -  2022-02-09, 18:51

    Nieko kito nesitikejau, reikia tą teismą naikinti

    Atsakyti į šį komentarą
  7. ES subinė    -  2022-02-09, 19:51

    Sovietų sąjungoje buvo Baudžiamojo kodekso straipsnis už „antitarybinę propagandą ir agitaciją”. Buvo tada ir dar vienas straipsnis – „už tarybinės tikrovės juodinimą”. Ir po tais dviem straipsniais galėjo KGB „pakišti” bet ką – kaip sakė Stalinas ar Berija, „…duokite žmogų, o straipsnį mes surasim”. Šiandieniniame liberalmarksistų de facto okupuotame Vakarų pasaulyje yra puiki analogija nuteisti žmogų – tiesiog apkaltini jį „neapykantos kalba” ir taškas. O apkaltinti gali už bet ką – lygiai taip pat, kaip ir Sovietų laikais kad būdavo apkaltinami ir į lagerius sugrūdami kitaminčiai.

    Atrodo, reikia rimtai pradėti domėtis, kokios iš tikrųjų gyvenimo sąlygos Šiaurės Korėjoje, nes jei taip bus ir toliau, pačiu artimiausiu laiku reikės ieškotis saugesnės gyvenimo vietos. Visa ES tiesiog akyse virsta silpnapročių ir iškrypėlių valdoma viena didele griežto režimo koncentracijos stovykla, su spalvotais žviegiančiais prižiūrėtojais ir pavlikais morozovais paverstais kaimynais.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....