infa.lt

Už viešą tyčiojimąsi iš homoseksualų – pusės metų laisvės apribojimo bausmė

08 vasario
15:36 2022
Liberalai ir LGBT baltic pride 2016

BalticPride 2016 Vilniuje | infa.lt

Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmai išnagrinėjo baudžiamąją bylą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, kur biržietis V. J. nuteistas už komentarą, kuriuo viešai žemino, niekino homoseksualių asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Bylos duomenimis, V. J. elektroninėje erdvėje, interneto tinklapyje „facebook.com“ po įkeltu vaizdo įrašu, pavadinimu „Lietuvoje vyksta „Baltic Pride“ festivalio eitynės už lygybę“, iš savo paskyros parašė komentarą „Galetu valdzia isleist istatima naikinti juos, bet kur tau, patis valdzioje tokie„, kuo viešai žemino, niekino homoseksualinių asmenų grupę dėl jų seksualinės orientacijos.

Teismas pasitelkęs lietuvių kalbos specialistės išaiškinimus, pripažino, kad V. J. komentaras, teisiškai negali būti prilyginamas viešam kurstymui smurtauti, fiziškai susidoroti, todėl dėl šio kaltinimo išteisintas.

Atsižvelgęs į visus surinktus įrodymus, liudytojų parodymus, specialistų išaiškinimus ir teismų praktiką, teismas keturiasdešimtmetį biržietį V. J. pripažino kaltu, padarius nusikalstamą veiką – viešą tyčiojimąsi, niekinimą žmonių grupės dėl seksualinės orientacijos.

Teismas paskyrė jam 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant per bausmės atlikimo laikotarpį būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu. Jis turės atlyginti ir apie 13,5 eurų pašto išlaidų valstybei.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui, skundą paduodant per Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmus.

teismai.lt ir infa.lt inf.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 269

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...