infa.lt

Ar robotai pakeis žmones darbo rinkoje? Tesla vadovas Elonas Muskas teigia, jog jo pagrindinis tikslas – tokio roboto sukūrimas

02 vasario
09:02 2022
Roboto Optimus perspektyva

Tesla nuotr.

Žinia apie „Cybertruck“ ir „Semi“ sunkvežimių išleidimo vėlavimą ir Elono Musko pažadėto 25 000 JAV dolerių vertės elektromobilio plėtros lėtėjimas nuvylė akcininkus ir sumažino „Tesla“ akcijų kainas, nepaisant puikių 2021 m. finansinių rodiklių.

Pats Muskas tvirtina, kad automobilių pardavimo verslas nėra pagrindinis dalykas jo kompanijai. Pagrindinis 2022 m. tikslas – sukurti humanoidinį Tesla Botą.

Neseniai vykusiame 2021 m. ketvirtojo ketvirčio finansinių rezultatų renginyje Elonas Muskas sakė, kad „Tesla Bot“ yra „svarbiausias produktas“, su kuriuo bendrovė imsis šiais metais, todėl atidėjo Cybertruck pikapo ir kitų modelių kūrimo plėtrą. Pirmą kartą apie šį androidą buvo prabilta pernai rugpjūtį per AI dieną, kai į sceną užlipo robotu apsirengęs vyras, kodiniu pavadinimu Optimus.

Tuo metu visi jo pasirodymą palaikė, greičiau, dar viena Musko fantaziaą, tačiau ateinančiais mėnesiais Optimusas kartas nuo karto blykstelėdavo naujienose. 2021 metų pabaigoje „Tesla“ vadovas netgi užsiminė, kad laikui bėgant robotas sugebės išsiugdyti individualumą ir tapti geru žmogaus draugu. Tačiau, tuo pačiu, kūrėjai specialiai suprojektuos jį taip, kad, robotui tapus nevaldomam, būtų galima nuo jo bent jau pabėgti.

Pasirodo, „Optimus“ svarba įmonei yra didesnė, nei galėtų atrodyti. „Manau, kad laikui bėgant jo potencialas bus svarbesnis nei automobilių verslo“, – pareiškė Muskas. – Mąstant apie ekonomiką – jos pagrindas yra darbas. Taigi, kas nutiks, jei darbo jėgos netrūks? Kol kas negaliu pasakyti, ką tai gali reikšti ekonomikai. Tokia yra „Optimus“ esmė. Taigi, tai labai svarbu“.

Tuo pačiu Muskas pripažino, jog šiais metais „Cybertruck“ galima nelaukti, ir kompanija šiuo metu neužsiima elektromobilio už 25 000 USD kūrimo plėtra, apie ką buvo kalbama rugpjūtį. Priežastis – mikroschemų trūkumas, kurį sukėlė pramonę užklupusi pandemija, rašo CNBC.

Ir, nors pilnavertis „Tesla“ robotas gali pasirodyti tik po kelerių metų, jis, pasak Musko, jei išmoks atlikti užduotis, kurios šiuo metu prieinamos tik žmonėms. turi visas prielaidas padaryti revoliuciją ekonomikoje.

„Tesla“ Fremont gamykla atsidūrė efektyviausių JAV automobilių gamyklų sąrašo viršuje, rodo nauja „Bloomberg“ ataskaita. Ji išleidžia automobilius po 1 naują automobilį kas 77 sekundes.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 148

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....