infa.lt

Putinas: Vengrija perka rusiškas dujas penkis kartus pigiau nei rinkos kaina Europoje

02 vasario
06:30 2022

Baku

Ilgalaikės sutartys dabar leidžia Budapeštui gauti rusiškas dujas penkis kartus pigiau nei rinkos kaina Europoje, rašo Rusijos naujienų agentūra TASS.

Tai pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Kremliuje susitikęs su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu.

„Galime sakyti, kad štai šie susitarimai iki 2036 m., pasirašyti pernai, visų pirma yra jūsų darbo rezultatas“, – sakė Putinas savo kolegai iš Vengrijos.

Jis pažymėjo, kad šie susitarimai ne tik leidžia užtikrinti stabilų tiekimą iki 2036 m. „Svarbu ir tai, kad šiandien Vengrija rusiškas dujas perka penkis kartus pigiau nei rinkos kaina Europoje“, – sakė Rusijos prezidentas.

Putinas patikino Orbaną Rusijos dujų tiekimo šaliai stabilumu. „Praėjusiais metais „Gazprom“ pasirašė dvi ilgalaikes sutartis dėl gamtinių dujų tiekimo iš Rusijos į Vengriją iki 2036 metų, tad tiekimo stabilumas čia yra užtikrintas“, – sakė V. Putinas.

Jis pridūrė, kad nepaisant visų apribojimų, per 11 praėjusių metų mėnesių dvišalė prekyba išaugo 30 proc. „Tai geras ženklas, geras signalas“, – džiaugiasi Rusijos Federacijos prezidentas.

Jis priminė, kad abiejų šalių bendradarbiavimas tęsiasi vykdant stambius projektus, o būtent bendradarbiaujant Pakš atominėje elektrinėje. „Energija kaip visuma mūsų bendradarbiavime užima svarbią vietą“.

Jis atkreipė dėmesį į Rusijos ir Vengrijos darbą mechanikos inžinerijos srityje ir ypač bendrą sutartį dėl vagonų tiekimo Egiptui. „Apskritai situacija šiuo atžvilgiu, mano nuomone, klostosi gana patenkinamai“, – apibendrino Putinas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 313

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...