infa.lt

Otavos policija praneša, kad smurto nėra, nes žmonių protestas Kanados sostinėje prieš prievartinius skiepus – taikus

31 sausio
06:50 2022

Protestai Otavoje

Sausio 29 ir 30 d. tūkstančiai vilkikų vairuotojų ir kitų žmonių surengė masinį, bet taikų protestą Kanados sostinėje Otavoje prieš vyriausybės prievartinę vakcinaciją nuo kovydo, net sostinės policija pranešė apie tai, kad jokių smurtinių incidentų nėra.

„Laisvės vilkstinė“- „The Freedom Convoy” prasidėjo kaip vilkikų vairuotojų, kurie priešinosi privalomai vakcinacijai, sambūris, tačiau greitai peraugo į daug platesnį – įvairių socialinių sluoksnių žmonės išėjo į gatves prieš skiepų pasus, reikalavimus ir kitus taikomus apribojimus. pastaraisiais mėnesiais įvestus premjero Justino Trudeau.

„Negaliu daugiau dirbti, nes negaliu pervažiuoti sienos“, – sakė vilkiko vairuotojas Csava Vizi iš Vindzoro, Ontarijo valstijos ir pažymėjo, kad jis buvo vienintelis šeimos maitintojas.

„Tai ne tik apie vakcinas“, – sakė Danielis Bazinetas, „Valley Flatbed and Transportation“ savininkas Nova Scotia Atlanto vandenyno pakrantėje. „Kalbama apie visišką visuomenės sveikatos apsaugos įgaliojimų sustabdymą“.

„Aš ir daugelis kitų žmonių esame čia, nes tiesiog verčia vemti nuo vakcinacijos reikalavimų ir izoliacijos“, – sakė Brendonas iš Otavos, atsisakęs nurodyti savo pavardę.

Otavos policija teigė, kad protestai buvo taikūs ir „nebuvo pranešta apie smurto ar traumų incidentus“.

„Šiuo metu esu uždarytas savo šalyje“, – naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė Tomas Papinas, neskiepytas vyras, gyvenantis visai šalia Otavos. „Negaliu eiti atostogų. Aš negaliu eiti į restoraną, negaliu eiti į boulingą. Negaliu eiti į kiną. Žinote, tai yra dalykai, liudijantys, jog tai tiesiog tapo nekontroliuojama. Pappinas sakė, manantis, jog mitingo ir protesto dalyviai greičiausiai stovės prie Parlamento tol, kol bus panaikinti vakcinacijos reikalavimai.

Tačiau premjeras JustinasTrudeau teigė manantis, kad ši „didelį nerimą kelianti, maža, bet labai balsinga kanadiečių mažuma, kuri piktinasi mokslu, vyriausybe, visuomene, vakcinacijos reikalavimais ir visuomenės sveikatos patarimais“ neatstovauja visiems kanadiečiams.

Ministro pirmininko dienos maršrute paprastai nurodoma, kad jis yra namuose, jei randasi Otavoje. Sausio 29 d. jis pranešė, kad randasi „Nacionaliniame sostinės regione“, kai buvo gauta pranešimų, kad jis ir jo šeima buvo perkelti į neskelbtiną vietą.

Protestas surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai premjero biuras patvirtino, jog vienas iš Trudeau vaikų užsikrėtė kovydu, todėl jis izoliuojasi ir dirbs nuotoliniu būdu.

Tai taip pat patraukė buvusio prezidento Donaldo Trampo, kalbėjusio sausio 29 dieną Teksase vykusiame mitinge ir išreiškusio palaikymą vilkikų vairuotojams, dėmesį.

„Norime, kad tie puikūs Kanados sunkvežimių vairuotojai žinotų, jog esame su jais visą kelią“, – sakė D. Trampas Konro mieste, Teksase. „Jie daro daugiau, kad apgintų Amerikos laisvę nei mūsų lyderiai.

Prieš tai, savo palaikymą Kanados vilkikų vairuotojams išreiškė milijardierius, Tesla generalinis direktorius Elonas Muskas savo 71,8 mln. sekėjų turinčioje „Twitter“ paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...