infa.lt

Mažiausiai 5,4 milijono amerikiečių 2021 m. pirmą kartą įsigijo šaunamąjį ginklą: tyrimas

30 sausio
07:30 2022

Pramonės prekybos grupė remdamasi mažmenininkų apklausomis ir asmens patikrinimais nustatė, kad mažiausiai 5,4 milijono amerikiečių 2021 m. pirmą kartą įsigijo šaunamąjį ginklą (pdf), , o kas trečias pirkėjas yra moteris.

Iš visų šaunamųjų ginklų pirkėjų beveik 30 procentų jį įsigijo pirmą kartą. Tai 10 procentų mažiau nei 2020 m., kai beveik 8,4 milijono žmonių pirmą kartą įsigijo ginklą iš 21 milijono asmens patikrinimų. Nacionalinio šaudymo sporto fondo (NSSF) surinktais duomenimis 2020 m. atitinkamai daugiau nei 40 procentų naujų pirkėjų buvo moterys.

„Sveikiname šiuos naujus ginklų savininkus įsijungusius į didesnę įstatymų besilaikančių amerikiečių bendruomenę, kuri pasirenka turėti šaunamąjį ginklą teisėtais tikslais, įskaitant savigyną, pramoginį šaudymą į taikinius ir medžioklę“, – sakė Joe Bartozzi, NSSF prezidentas ir generalinis direktorius pranešime spaudai.

„Apklausos atskleidė, kad nauji ginklų savininkai ir toliau naudojasi savo antrosios pataisos teisėmis ir beveik pusė jų siekia profesionalaus apmokymo. Šios tendencijos rodo, kad tarp amerikiečių ne tik vis dar didelis susidomėjimas ginklų nuosavybe, bet ir tai, kad naujieji ginklų savininkai yra suinteresuoti daugiau sužinoti apie saugų ir atsakingą šaunamųjų ginklų tvarkymą, naudojimą ir laikymą.

22,8 proc. pakartotinių pirkėjų grįžo po pirmojo pirkinio. Daugiausia pirmą kartą šaunamąjį ginklą įsigijusių asmenų buvo suskirstyti į amžiaus grupes: 30 metų ir jaunesni (22,2 proc.), 31-40 (27 proc.), 41-50 (21,7 proc.), 51-60 (13,8 proc.) ir vyresnių nei 60 metų (8,1 proc.). 2020 metais daugiausiai pirktas šaunamasis ginklas buvo pusiau automatinis ginklas.

Šešiasdešimt penki procentai visų mažmenininkų pranešė, kad padaugėjo baltųjų amerikiečių, perkančių ginklus ir šaudmenis. 44 taškai aštuoni procentai pranešė apie padidėjusį juodaodžių amerikiečių skaičių, 36,9 procento ispanų, 27,1 procento azijiečių ir 18,4 procento vietinių amerikiečių.

Penkiasdešimt septyni procentai visų ginklų pirkėjų buvo baltieji vyrai, po jų sekė baltosios moterys, kurios sudarė 14 procentų. Juodaodžiai vyrai sudarė 7,9 proc., o juodos moterys – 4,1 proc.

2020 m., palyginti su 2019 m. priešpandeminiu laikotarpiu, juodaodžių amerikiečių, pirkusių ginklus, skaičius padidėjo 58 proc., o lotynų amerikiečių – 49 proc.

Kadangi vis daugiau žmonių perka šaunamuosius ginklus, ginklų savininkų įvairovė didės, todėl aktyviau dalyvaus sprendžiant politines ir socialines su ginklais susijusias problemas.

2021-ieji buvo užregistruoti kaip antras didžiausias visų laikų biografijų patikrinimo perkant ginklą skaičius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiau lai susitvarko savo tvartus....

vietnamiečių turėjo atominį ginklą?? Ar tada Vietnamas užpuolė Ameriką?...

PRIEDURNIO GABALE , A ATGRASINO VIETNAMIECIUS NUO KARO SU AMERIKA , KA ......

SAUNUOLIAI AMERIKIECIAI , SENIAI LAIKAS TVARKA DARYT PASAULYJE...

Kad JAV sprogs -seniai aišku. Dabar svarbiausias rūpestis - kaip padaryti, kad sprogdama pasaulio nesusprogdintų....