infa.lt

Didinamos testavimo dėl COVID-19 apimtys – dar keli tūkstančiai vietų papildomų vietų

29 sausio
08:02 2022

SAM ministro, Arūno Dulkio naujienos:

Pastarosiomis dienomis sparčiai augant COVID-19 ligos atvejų skaičiui (paskutinių 7 dienų vidurkis parai – 7185 nauji atvejai), padidėjo ir testavimo dėl koronaviruso infrastruktūros apkrova.

Atsižvelgusios į susidariusią situaciją, Lietuvos savivaldybės didina testavimo vietų skaičių, ilgina mobilių punktų darbo laiką ir dažnina ėminių paėmimo periodiškumą.

Numatoma, kad per artimiausias dienas testavimosi vietų padaugės keliais tūkstančiais, informuoja SAM.

SAM dėkoja besitestuojantiems gyventojams už supratingumą ir kantrybę ir pabrėžia, kad, siekdami ir toliau užtikrinti sklandų testavimo dėl koronaviruso procesą, ieško būdų, galinčių užtikrinti efektyvų bendradarbiavimą tarp skirtingų įstaigų, pasitelkti daugiau žmogiškųjų išteklių darbui mobiliuose punktuose.

Prie testavimo infrastruktūros efektyvumo palaikymo gali prisidėti ir patys gyventojai. Svarbu, užsiregistravus tyrimui, atvykti į mobilų punktą laiku, nevėluoti. Bet automobiliais negalima.

Taip visi galimi laikai bus panaudoti, nesusidarys eilės. Užsiregistravus COVID-19 tyrimui, bet vėliau pasikeitus planams, maloniai kviečiame nedelsiant paskambinti, parašyti el. paštu  arba prisijungti ir atšaukti savo registraciją arba perkelti ją į patogesnį laiką  – tai truks tik kelias minutes, tačiau dėl tokio atsakingo elgesio tyrimus greičiau atlikti galės kiti gyventojai, vis dar laukiantys galimybės užsiregistruoti, primena A.Dulkys.

Tikėtina, kad didžiausia apkrova testavimo vietose bus ateinančias kelias savaites, kai pastebimas staigus naujų COVID-19 atvejų augimas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 152

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Tai bent    -  2022-01-29, 16:23

    Žmonės, kas suserga, patys gali kreiptis dėl testavimo, JEI NORI, o ne būtų testuojami visi. Kam nesergančiam testuotis – ieškoti to, ko nepametei? Ar kada reikėjo testuotis nuo gripo ar kitų ligų vien tam, kad atrasti kažkokios ligos sukėlėją. Ir taip žinoma, kad visi savyje nešiojamės daugybę ligų sukėlėjų, tad kam jų ieškoti. Tai atliekama tik tam, kad didinti statistikos skaičius, nustatant besimptomius „ligonius”. Juo daugiau būs tokių teavimo punktų, tuo daugiau būs atrandama „užkrėstųjų”. Tuo tikslu ir didinamas jų tinklas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Bet    -  2022-01-29, 16:27

    Panaikinus testavimus, pandemijos nebeliktų, nes nebeliktų besimptomių „ligonių”.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...