infa.lt

ES COVID pažymėjimas po dviejų dozių bus išduodamas 270-čiai dienų, o Lietuvoje – 210 dienų

28 sausio
15:07 2022

ES skaitmeninis vakcinacijos pažymėjimas

„Galimybių pasas” – naikinamas. Ar tik ne dėl to, kad prezidentas Nausėda kreipėsi į Konstitucinį teismą dėl vaikų galimybių paso? Dėl „Galimybių” paso apskritai, kreipėsi ir Seimo narių grupė.

SAM ministras Arūnas Dulkys praneša:

2022 m. vasario 1 d. visoje Europos Sąjungoje (ES) įsigalios atnaujinta ES Skaitmeninių COVID pažymėjimų išdavimo tvarka. Pagal pilną vakcinacijos schemą (dvi dozės) pasiskiepijusiems gyventojams šis dokumentas bus išduodamas 270-čiai dienų, o pasiskiepijusiems dat ir sustiprinančiąja doze – neribotam laikui.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad ES Skaitmeninio COVID pažymėjimo galiojimo laikas gali skirtis priklausomai nuo konkrečios šalies taisyklių. Kontaktinėms veikloms Lietuvoje po pilnos vakcinacijos ES Skaitmeninis COVID pažymėjimas galios 210 dienų, o pasiskiepijus dar ir sustiprinančiąja doze – neribotą laiką.

Anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytų žmonių ES Skaitmeniniai COVID pažymėjimai vasario 1 d. nustos galioti, o pratęsti dokumento galiojimą galima pasiskiepijus sustiprinančiąja vakcinos doze.

Sustiprinančiąja trečiąja doze jau paskiepytiems asmenims nieko daryti nereikės – jų turimi ES Skaitmeniniai COVID pažymėjimai ir toliau galios neribotą laiką.

Atsisiųsti atnaujintą ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą reikės tiems gyventojams, kurie buvo paskiepyti tik viena vakcinos doze (jeigu skiepijosi „Janssen“ vakcina arba kitos vakcinos viena doze po persirgimo) ir kuriems sustiprinančioji dozė buvo antroji.

Jų turimi pažymėjimai su dozių žymėjimu 2/2 bus sugeneruoti iš naujo pakeičiant žymėjimą į 2/1.

A. Dulkys primena, kad ES Skaitmeniniai COVID pažymėjimai išduodami asmenims, kurie pasiskiepijo nuo COVID-19 ligos, persirgo šia liga, atliko PGR tyrimą arba greitąjį antigeno testą. Keliaujant į ES šalis ir kitas ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą pripažįstančias valstybes, šis dokumentas leidžia lengvai perduoti informaciją kitos šalies institucijoms ar kontaktinių paslaugų teikėjams. (Kitaip tariant duomenų apsaugos reglamentas negalioja visiškai – asmeninė informacija perduodama laisvai ir visur)

infa.lt komentaras:

Pakanka prisiminti jų žadėtą „amžiną apsaugą” po dviejų dozių, kad galima būtų suvokti, jog žadamas „neribotas laikas” po 3-jų dozių vertas to paties (paveikslėlis). Kai visame pasaulyje Omicron laikomas lyg ir natūralia „vakcinacija”, Lietuvoje ir toliau stumiamas menkai besaugančių sintetinių mRNR vakcinų gėris, kuris iš esmės tėra tik leidimas keliauti, bet ne apsaugos priemonė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 648

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Hm    -  2022-01-28, 18:57

    Ne Nausėda kreipėsi į Konstitucinį Teismą, o Seimo nariai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Gintautas    -  2022-01-28, 20:06

    cia manau,kad yra gryniausia dezinformacija ,neesu tokiu EU planu girdejes. Maza to, statistika sitokiam marazmui-nera palanki. Net nezinau,ko reiketu ,kad EU ivestu tokia”COVID pažymėjimų išdavimo tvarka”-turbut kalasnikovo prie zmogaus pakausyje….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......