infa.lt

Du chemikai iš Permės per 10 metų pagamino narkotikų už 54 milijardus dolerių

15 birželio
01:01 2016

Permės chemikai

Birželio 7 Permėje (Rusija) buvo paskelbtas nuosprendis dviem miesto gyventojams – Iljai Kudriavcevui įr Aleksandrui Nedugovui organizavusiems amfetamino žaliavos 1-fenil-2-propanono gamybą ir ir tiekimą į Europą, iš kurios jau kitose narkotikų gamybos laboratorijose buvo išgaunamas amfetaminas. Trečias bylos veikėjas Pavel Kudriavcev randasi tarptautinėje paieškoje, praneša Lenta.ru.

Savo įmonę pavadintą „Trivektor“ chemijos profesorius Pavel Kudriavcev sukūrė 1999 metais, po ko į pagalbą pasitelkė dar vieną chemiką iš Pabaltijo – Aleksandrą Nedugovą. Jie pradėjo aukštos koncentracijos 1-fenil-2-propanono gamybą suteikę jam metilbenzilketono prekinį pavadinimą (MBK arba BMK). (МБК или БМК).

BMK apyvarta Rusijoje tada nebuvo reguliuojama, tačiau pervežti per pasienį jo nebuvo galima, todėl pradžioje Kudriavcevas naudojosi kontrabandiniais keliais ir priemonėmis – gaminys būdavo talpinamas į papildomus kuro bakus, paslėptas už nepralaidžios pertvaros, o į viršutinę rezervuaro dalį būdavo įpilamas benzinas.

Pagal popierius MBK buvo parduodamas netikroms vienadienėms įmonėms per kompanijas, registruotas Iljos Kudriavcevo, Pavlo sūnaus vardu, nors iš tiesų būdavo sandėliuojamas Maskvos srityje – iki „užsienio partnerių“ atvykimo.

2006 metais kovos su narkotikais skyriaus policininkai sulaikė vieną BMK partiją ir pėdsakas iškart atvedė juos pas vyresnįjį Kudriavcevą, kuris tada sėkmingai įrodė, jog ši medžiaga reikalinga ne tik narkotikų gamybai, bet ir pramoniniais tikslais, kas žinoma buvo netiesa.

Tik gerokai vėliau tyrimas įrodė, kad tai tik išsisukinėjimas – iš tiesų, tokiomis apimtimis BMK niekur, išskyrus pogrindinę narkotikų gamybą nebuvo reikalingas, apie ką puikiai žinojo tėvas ir sūnus Kudriavcevai, analizavę gaminamos medžiagos realizacijos rinką.

Iš narkotikų kontrolės pareiškimo

Kol kovos su narkotikais policija gaudė Lietuvoje ir kitose Europos šalyse Kudriavcevo partnerius, pats chemikas nemažino savo gamybos apsukų. 2007 metais jis atnaujino savo gamybą ir ėmė gaminti natrio druską iš BMK, kurią galima buvo legaliai išvežti į užsienį, kaip plovimo priemonę, o vėliau nesudėtingos cheminės reakcijos pagalba atkeisti ją atgal į BMK. Išlaidos kontrabandai sumažėjo, o tuo pačiu išaugo pelnas.

Lemtingu Kudriavcevui ir Nedugovui tapo bendradarbiavimas su buvusio Jerevano „Chimtek“ savininku Samvelu Chačatrianu. Jie susitarė dėl druskos tiekimo į Armėniją, o taip pat išmokė vietinės įmonės darbuotojus paversti ją į amfetaminą.

Būtent rašytinė instrukcija, aptikta tardytojų Jerevane 2012 metais tapo vienu iš pagrindinių svarių įrodymų prieš Permės chemikus. Vien tik į Armėniją Kudriavcevas ir Nedugovas patiekė tokį pusfabrikačio kiekį, kuris kaip baigtinis produktas vertinamas maždaug trimis milijardais dolerių.

Per aštuonerius savo gyvavimo metus pogrindinė Permės įmonė išleido apie 100 tonų koncentrato, iš kurio buvo pagaminta virš 700 tonų narkotikų arba 3,5 milijardo tablečių. Bendras gamintojų, kontrabandininkų, narkotikų laboratorijų ir distributorių tinklų pelnas vertinamas 54 milijardais dolerių.

2010 metais Rusijoje buvo pilnai uždraustas BMK, ir Permės įmonė bankrutavo. Pavelui Kudriavcevui esamu metu paskelbta tarptautinė paieška. Pasak jo žmonos, jis randasi Izraelyje, kur, „Vokietijoje ir Britanijoje publikavo keturias monografijas, virš 40 straipsnių ir gavo du amerikiečių patentus“.

Birželio 7 prieš Permės teismą stojo 35-erių Ilja Kudriavcevas (Pavlo sūnus) ir 61-erių Aleksandras Nedugovas. Pirmąjį nuteisė 17 su puse metų laisvės atėmimo bausme, o antrąjį – 12 metų laisvės atėmimo. Abu kalės griežto režimo kolonijoje.

 

Gerbiami skaitytojai, jeigu jums patiko tai, kas pateikiama infa.lt – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 488

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....