infa.lt

Airija panaikino daugelį kovydo apribojimų, tame tarpe ir „Galimybių” paso analogą

22 sausio
15:45 2022
Žaliasis pasas

asociatyvi nuotr. | foto: israelnationalnews.com

Beveik visi kovydo apribojimai Airijoje baigėsi šeštadienį, įskaitant vietinius COVID-19 sertifikatus, komendanto valandą, socialinį atsiribojimą ir judėjimo apribojimus.

Kreipdamasis į visuomenę po Nacionalinės visuomenės sveikatos pagalbos grupės rekomendacijos panaikinti apribojimus, Taoiseachas (Airijos ministras pirmininkas) Michealas Martinas pareiškė, kad airiams laikas „vėl būti savimi“.

Airija yra antra šalis po Anglijos, kuri panaikino privalomus vakcinų pasus po to, kai jie buvo įgyvendinti.

Tačiau kaukių reikalavimas, saviizoliacijos taisyklės užsikrėtus ir apsaugos priemonės mokyklose išliks, taip pat Martinas „primygtinai ragina“ žmones paskiepyti ir savo vaikus.

„Žmonės yra socialios būtybės, o mes, airiai, esame socialesni nei dauguma. Kadangi laukiame šio pavasario, mums reikia vėl susitikti. Turime matyti vienas kitą besišypsančius. Mums reikia vėl dainuoti“, – stengdamasis įtikti įsiutusiems žmonėms suokė jis.

Taoiseach pareiškė, kad žmonių pasitikėjimas vyriausybe yra „brangus ir galingas“, tačiau „trapus“ dalykas, reikalaujantis „pasitikėjimo, kad vyriausybė ekstremalios padėties atveju padarys tai, ko reikia“, taip pat žinoti, kad „jų vyriausybė netaikys apribojimų jų asmeninėms laisvėms ilgiau nei tai būtina“.

Šeštadienį nuo 6 val. ryto COVID sertifikatai, kurie šiuo metu reikalingi kaip vakcinacijos ar pasveikimo nuo infekcijos pažymėjimas, norint patekti į uždaras apsilankymo vietas, kino teatrus, teatrus, sporto sales ir laisvalaikio centrus, buvo panaikinti.

Patalpose nebereikės tvarkyti žmonių judesių, grupių dydžių ir atstumų, o 20 val. bus panaikinta komendanto valanda svetingumo įmonėms ir uždaruose renginiuose. Taip pat buvo panaikinti privačių susirinkimų patalpose (iki keturių šeimų) apribojimai ir renginių bei vestuvių vietų apribojimai.

Tačiau 9 metų ir vyresni asmenys viešajame transporte vis tiek turės dėvėti kaukes, kaip ir trečios klasės ir vyresniems vaikams skirtose mokyklose bei 13 metų ir vyresniems daugelyje uždarų viešųjų erdvių, išskyrus valgant ar geriant.

Žmonių, turinčių kovydo simptomų, teigiamų testų atvejų ir jų kontaktų, testavimo ir izoliavimo gairės išlieka tos pačios. Kaukių dėvėjimo reikalavimas ir testavimo bei izoliavimo gairės bus peržiūrėtos vasario viduryje, o iki to laiko, Martino skaičiavimais, vaikai nuo 5 iki 11 metų „turės galimybę būti pilnai paskiepyti“.

Airijoje visiems vyresniems nei 16 metų asmenims buvo pasiūlyta kovydo vakcinos revakcinacija, o vaikams nuo 5 iki 15 metų – viena dozė.

Tarptautinių kelionių taisyklės taip pat lieka nepakitusios – visi atvykstantys turi pateikti įrodymus apie skiepą, persirgtą ligą arba neigiamus PGR tyrimo rezultatus.

Taoiseach tęsė, kad „daugelis pagrindinių paramos priemonių, ypač darbo užmokesčio subsidijavimo schema“, bus išplėstos siekiant paremti visuomenės atsigavimą ir (toliau didinti ingliaciją, išleidžiant į vartojimo rinką niekuo nepadengtus tuščius eurus – infa.lt)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 234

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Hm    -  2022-01-23, 09:27

    O Prancūzija įvedė gp…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...