infa.lt

Vokietija: buvęs dešiniųjų partijos įstatymų leidėjas teisiamas dėl ketinimo šturmuoti Reichstagą

20 sausio
06:30 2022
Bundestago laiptai

dw.com nuotr.

Buvęs kraštutinių dešiniųjų nuo AfD partijos įstatymų leidėjas stoja prieš teismą po to, kai tariamai ragino nuversti Vokietijos vyriausybę. Kaltinamasis dalyvavo 2020 m. šturmuojant Reichstago laiptus per protestus prieš COVID apribojimus, rašo dw.com portalas.

Trečiadienį Mainco mieste prasidėjo teismo procesas prieš buvusį Vokietijos valstybės įstatymų leidėją iš kraštutinių dešiniųjų partijos Alternatyva Vokietijai (AfD).

Stefanas R. kaltinamas valstybės įžeidimu, viešu kurstymu daryti nusikalstamas veikas, pasipriešinant teisėsaugos pareigūnams.

40-metis politikas 2020 metų rugpjūtį kartu su įvairiais kraštutinių dešiniųjų atstovais taip pat dalyvavo šturme prie Reichstago laiptų Berlyne – pastate, kuriame įsikūręs Vokietijos parlamentas, rašo leidinys. R. esą bandė trukdyti išvalyti Reichstago laiptus, stovėdamas tarp policijos ir protestuotojų.

Kokie kaltinimai pareikšti buvusiam įstatymų leidėjui?

Buvęs įstatymų leidėjas iki 2021 metų balandžio pabaigos dirbo pietvakarinėje Badeno-Viurtembergo žemėje.

Teigiama, kad 2020 metų rugsėjį protestuodamas prieš koronaviruso apribojimus jis Vokietijos atstovaujamąją demokratiją pavadino „partine diktatūra“. „YouTube“ vaizdo įraše, paskelbtame tą pačią dieną, kai buvo šturmuojamas vyriausybės pastatas, jis tariamai pavadino Vokietijos respubliką „despotiška“ ir „nešvaria“.

Kaltinamajame akte R. taip pat kaltinamas raginęs smurtu nuversti valdžią. Po jo komentarų 2020 metų rugsėjo pabaigoje jis buvo pašalintas iš AfD.

Vokietijoje vykstantys protestai prieš apribojimus ir vakcinas pasirodė esanti dėkinga erdvė kraštutiniams dešiniesiems ir neonaciams. AfD bandė atsiriboti nuo kai kurių ekstremalesnių protesto dalyvių, bet tuo pačiu siekė panaikinti visus apribojimus.

Daugelis AfD įstatymų leidėjų vis dar neskiepyti, o neseniai priimtas nutarimas, reikalaujantis, kad asmenys pateiktų galiojantį patvirtinimą, kad jie skiepyti, faktiškai uždraudė jiems patekti į Bundestagą. (ar ne iš čia Lietuvos „demokratai” perėmė idėją neleisti Seimo narių į Seimą? – infa.lt).

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 102

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...