infa.lt

Laisvės apribojimas už saviizoliacijos reikalavimų pažeidimus

17 sausio
15:52 2022

Teismui patenkinus Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroro Nomedo Metrikio pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu koronavirusu sirgusi 52 m. Pagėgių gyventoja pripažinta kalta dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo. Jai skirtas 6 mėn. laisvės apribojimas bei baudžiamojo poveikio priemonė – 500 eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tyrimo, kurį atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, moteriai praėjusių metų pabaigoje buvo nustatyta COVID-19 liga. Ji Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų buvo įspėta apie privalomą karantinavimąsį, tačiau šio įpareigojimo nesilaikė.

Vos po trijų dienų nuo saviizoliacijos pradžios pas sergančiąją Pagėgių rajono gyventoją svečiavosi jos giminaitė. Alkoholiniais gėrimais besivaišinančias ir saviizoliacijos taisykles pažeidusias moteris pastebėjo netoliese gyvenantys žmonės, kurie žinojo, jog nuteistoji tuo metu sirgo koronavirusu. Apie tai buvo informuoti pareigūnai.

Dar dviems Šilutės rajono gyventojoms už analogiškus pažeidimus buvo skirtos baudos. Teismas tenkino Tauragės apylinkės prokuratūros prokurorės Stefos Dalios Ramanauskienės pareiškimus dėl procesų užbaigimo teismo baudžiamaisiais įsakymais ir pripažino, kad moterys pažeidė saviizoliacijos taisykles. Šilutės rajone gyvenanti 43 metų moteris, likus dviem dienom iki privalomo karantinavimosi pabaigos, išvyko apsipirkti į Šilutę.

Už tokį neatsakingą poelgį jai skirta 1800 eurų dydžio bauda. Dar vienai, 55-erių Šilutės rajono gyventojai, teismas skyrė 2000 eurų baudą už tai, jog privalėdama karantinuotis, ji nuvyko į medicinos įstaigą vizitui, dėl kurio buvo susitarusi dar gerokai anksčiau, nei jai buvo nustatyta COVID-19 liga.

Netrukus į teisiamųjų suolą dėl saviizoliacijos pažeidimo sės ir 35 m. Šilutės rajono gyventojas. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad minėtas asmuo, žinodamas, jog serga COVID-19 ir būdamas įpareigotas laikytis karantino sąlygų, lankėsi Šilutės mieste ir taip sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga liga.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Egidijus Pankauskas su kaltinamuoju aktu šią bylą perdavė nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.

Baudžiamojo kodekso 277 straipsnis numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 425

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Negąsdinkit    -  2022-01-18, 10:46

    Bepročiai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......