infa.lt

Lietuva atsisako priimti daugiau nei 1105 pabėgėlių

11 birželio
09:38 2016
Politinė taryba

nuotrauka: darbopartija.lt

2016-06-10, penktadienį, į politinę tarybą susirinkę trijų valdančiųjų partijų vadovai pasirašė dokumentą – politinį susitarimą pabėgėlių klausimu. Susitarimą pasirašė – premjeras Algirdas Butkevičius, europarlamentarai – Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis. Reikia pastebėti, jog šis susitarimas buvo inicijuotas Darbo Partijos iniciatyva.

Dokumente teigiama, kad šiuo metu ES taikoma prievartinė pabėgėlių perkėlimo sistema yra ydinga, neteisinga ir daranti tiesioginę žalą ES bendrystei.

Taip pat dokumente apibrėžta, jog tokius klausimus, kaip pabėgėlių perkėlimas į Lietuvą, galės spręsti tik Seimas, o ne atskiri vyriausybės nariai (ministrai).

„Visi privalome suprasti, kad nors šiandien Lietuvoje kol kas nėra daug pabėgėlių, nei vienas negalime būti tikri dėl to, kas atsitiks rytoj. Pasirašydami šį susitarimą mes aiškiai reglamentavome, kad tokius svarbius susitarimus su ES, kaip pabėgėlių perkėlimas, ateityje spręs tik Seimas – Lietuvos žmonių išrinkti atstovai, o ne pavieniai ministrai ar pareigūnai. Šis susitarimas ir sprendimas dėl papildomų prieglobsčio prašytojų priėmimo galės būti pakeistas ar pakoreguotas tik Lietuvos Respublikos Seimo valia, atviru balsavimu, kuomet sprendimui pritaria ne mažiau kaip pusė Lietuvos Respublikos Seimo narių“, – pabrėžė Seimo vicepirmininkas, susitarimo rengėjas Vydas Gedvilas.

Politiniame dokumente atmetama prievartos politika ir pabrėžiama, jog Lietuva nesutinka su kvotų sistemos principais ir daugiau nei 1105 pabėgėlių nepriims.

Šioje vietoje galėtume pasidžiaugti priimtu sprendimu, tačiau reikėtų pastebėti, jog jis nėra įstatymo lygmens. Po rudenį įvyksiančių rinkimų, atėjus kitiems valdantiesiems, jie nesunkiai pakeis šį sprendimą lygiai tokiu pat susitarimu, jei tik bus poreikis.

Galima sakyti, jog šis susitarimas – priešrinkiminis triukas siekiant kelti savo reitingus.

 

Gerbiami skaitytojai, jeigu manote, kad informacija pateikta infa.lt tinklapyje buvo jums nors kažkiek naudinga – jūs galite paremti tinklapį SMS žinute.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 286

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. kabalistas    -  2016-06-11, 13:56

    Nu jo, tokiai Lietuvėlei per akis ir tūkstančio teroristų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....