infa.lt

Bilas Geitsas: Vakcinos nėra tvarios, „Omicron“ gali tapti COVID-19 endeminiu susirgimu

16 sausio
06:50 2022
Bilas Geitsas

REUTERS

Bilas Geitsas (Bill Gates) antradienio diskusijoje „Twitter“ teigė, kad dabartinėse COVID-19 vakcinose trūksta dviejų pagrindinių veiksnių, ir pareiškė, kad „Omicron“ atmaina gali įdiegti imuniteto bangą visuomenėse, kurias ši infekcija užklumpa, rašo Epoch Times.

„Microsoft“ įkūrėjas ir vienas turtingiausių pasaulio žmonių Bilas Geitsas per savo fondą investavo į vakcinų tyrimus ir organizavo rimtas diskusijas apie pandemiją. Neseniai jis kalbėjosi apie dabartinę COVID-19 situaciją, vakcinas ir susijusias problemas su Edinburgo universiteto, kur dėsto asmeninę visuotinės visuomenės sveikatos katedroje, profesore Devi Sridhar.

Paklaustas apie infekcijos proveržį, galintį lemti didžiausius pakitimus baigiant pandemiją, jis pasisakė apie vakcinų veiksmingumą.

„Mūsų turimos vakcinos puikiai apsaugo nuo sunkių ligų ir mirties, tačiau joms trūksta dviejų pagrindinių dalykų. Pirma, jos vis dar nestabdo užsikrėtimo infekcija („proveržis“), o poveikio trukmė yra ribota. Mums reikia vakcinų, kurios apsaugotų nuo pakartotinio užsikrėtimo ir truktų daugelį metų“, – pareiškė Gatesas.

Vakcinų veiksmingumu jau suabejota, ypač kalbant apie Omicron atmainą. Pasak „Moderna“ prezidento Stepheno Hoge’o, didelis mutacijų skaičius šios atmainos smaigalio baltyme padidina „prasiveržimo pro vakcinos apsaugą galimybę“. Hoge pridūrė, kad „mūsų vakcinos efektyvumo trūkumas“ taikomas visiems gamintojams.

„Omicron“ atmaina sparčiai išplito visame pasaulyje, dabar jai priskiriama 98,3 procento infekcijų Jungtinėse Valstijose. Nors ir labai užkrečiama, tarptautiniai tyrimai parodė, kad užsikrėtusiems žmonėms ši atmaina sukelia lengvesnius simptomus arba praeina be simptomų.

Neseniai, žinoma tarptautinė sveikatos labdaros organizacija paragino gydyti COVID-19 „kaip peršalimą“. O dr. Mike’as Tildesley, Voriko universiteto profesorius, prognozavo, kad COVID-19 taps ne toks sunkus, ir endeminis. Jis teigė, kad „Omicron“ variantas yra šio proceso pradžia. Geitsas pritarė šiam požiūriui.

„Kai „Omicron“ epidemija praeis šalyje, likusią metų dalį turėtų būti daug mažiau atvejų, ir COVID būtų labiau traktuojamas kaip sezoninis gripas“, – sakė jis, rekomenduodamas kasmetinius COVID-19 skiepus, kurių prireiktų kurį laiką.

Gatesas skundėsi dezinformacija save, skleidžiama socialinėje žiniasklaidoje. „Apie tokius žmones kaip aš ar jūs bei Tony Fauci buvo paskleista daug dezinformacijos. Aš to nesitikėjau. Kai kurie dalykai, pavyzdžiui, aš dedu čipus į rankas, man nėra prasmingi – kodėl turėčiau tai daryti?

Tada milijardierius aptarė vakcinų prieinamumą visame pasaulyje. Nors paklausa buvo, logistikos problemos ir neveiksmingos sveikatos sistemos neleido tinkamai tiekti vakcinų besivystančiose šalyse.

Kalbėdamas apie Kinijos valdžios teoriją, kad koronavirusas atsirado iš šikšnosparnio Uhano gyvūnų rinkoje, Gatesas gynė šį argumentą. Ir tai nepaisant gausėjančių įrodymų, jog naujasis koronavirusas, pabėgo iš vyriausybės laboratorijos Kinijos mieste.

Kai Sridharas paklausė apie pandemijos kilmę, Gatesas atsakė: „Yra gan tvirtų duomenų, jog jis persikėlė iš kitos rūšies gyvūnų, kas tinka daugeliui pandemijų. Žmonės ir toliau spekuliuos šia tema, o mes turėtume užtikrinti, kad laboratorijos būtų atsargios. Ateityje bus kitų rūšių protrūkių, todėl turime investuoti į pasiruošimą jiems.

Be investicijų į vakcinų tyrimus, Gatesas padarė ir kitas su COVID-19 susijusias investicijas. Liepos mėnesį Džordžas Sorosas (George Soros) ir Gateso remiamas konsorciumas dalyvavo išperkant COVID-19 testavimo įmonę „Mologic“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 423

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....