infa.lt

Arūnas Dulkys ragina nedelsti ir greičiau paskiepyti savo vaikus nuo kovydo

15 sausio
13:49 2022
Arūnas Dulkys

Arūnas Dulkys | infa.lt montažas

Arūnas Dulkys savo valdomos ministerijos (SAM) tinklapyje rašo:

Primename, kad Vyriausybės sprendimu iki kovo 1 d. atidedama sąlyga vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių iki 16 metų amžiaus turėti Galimybių pasą, norint patekti į prekybos, paslaugų ir pramogų vietas. Šio sprendimo tikslas – suteikti daugiau laiko vaikams pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos. Sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdama į sparčiai plintančią koronaviruso Omikron atmainą, ragina tėvus neatidėlioti atžalų vakcinacijos ir kuo greičiau užtikrinti jiems apsaugą nuo šios klastingos ligos.

Ugdymo įstaigose ne visi vaikai testuojami profilaktiškai, o jų atliekamų savikontrolės testų kol kas negalima susieti su Galimybių pasui keliamais kriterijais, o imunizuotų vaikų yra pakankamai nedaug, tad Galimybių pasu kol kas gali naudotis nedidelė vaikų dalis.

Lietuvoje ir toliau sparčiai plintant koronaviruso Omikron atmainai, būtina užtikrina, kad COVID-19 tyrimai ir toliau būtų atliekami efektyviai. Pasaulio sveikatos organizacija atkreipia dėmesį, kad kai kuriose šalyse jau stebimas testų trūkumas. Tad sprendimo dėl reikalavimo vaikams turėti Galimybių pasą taip pat leis sumažinti COVID-19 testavimo infrastruktūros apkrovas.

Arūnas Dulkys primena, kad vakcinos – efektyviausias būdas apsisaugoti nuo COVID-19 ligos. Bent viena vakcinos doze jau pasiskiepijo beveik 40 proc. 12–15 metų amžiaus vaikų.

5–11 metų amžiaus vaikai šiuo metu gali būti skiepijami mažesnio tūrio „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“) vakcina (dviem dozėmis, 21 d. skirtumu). Vaikai nuo 12 metų amžiaus – „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“, skiepijama dviem dozėmis, 21 d. skirtumu) arba „Spikevax“ (gam. „Moderna“, skiepijama dviem dozėmis, 28 d. skirtumu) vakcinomis.

Skiepijimui nuo COVID-19 ligos savo vaikus registruoja tėvai (įtėviai), globėjai arba rūpintojai. Tai galima padaryti internetu arba Karštąja linija.

Užregistravus vaiką vakcinacijai, bent vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turi kartu atvykti į vakcinacijos centrą. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis (pasirašyti už nieką jau nebereikia – infa.lt).

Paaugliai nuo 16 metų amžiaus sutikimą skiepytis gali pasirašyti patys, todėl  skiepytis gali ateiti vieni. 12–15 m. amžiaus vaikai gali nuspręsti skiepytis patys, tačiau reikalingas tėvų ar globėjų sutikimas. Jie privalo kartu atvykti į vakcinacijos vietą (centrą), kas yra laikoma sutikimu skiepytis Visais atvejais sprendimus dėl skiepijimosi rekomenduojama aptarti su tėvais ar globėjais iš anksto.

A.Dulkys primena, kad reikalavimas pasiskiepyti vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių, kad gautų nesuteikiantį jokių galimybių „Galimybių” pasą, atidedamas iki Kovo 1 dienos. Iki to laiko „Galimybių” pasas privalomas tik paaugliams nuo 16 metų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 495

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Rasa    -  2022-01-15, 14:53

    Prie ko čia skiepas ir omikron? Nuo omikron skiepų nėra. Jie tuo labiau nebus praėję jokių patikros fazių

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vytas    -  2022-01-15, 17:15

    Norėti nedraudžiama vargšas žmogus

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Lina    -  2022-01-15, 19:01

    Kaip turi gėdos meluoti,pagailėkit nors vaikų,jie verti gyventi pilnavertį gyvenimą be brukama per prievartą marmalų

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Nendre    -  2022-01-15, 20:32

    As pritrenkta-net 40% vaiku paskuepyti ! Negi tevai jau visai nebemyli savo vaiku?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...