infa.lt

Parlamentarams į savo darbo vietą Seime tenka veržtis pro valdančiųjų sustatytas kliūtis

11 sausio
10:21 2022
Valius Ąžuolas ir Dainius Kepenis

vaizdo įrašo kadras

Šiandien apie 9 ryto, Seimo nariai Dainius Kepenis ir Valius Ąžuolas paprastai kaip visada į Seimą nebuvo įleisti.

Mat, kaip tik šiandien įsigaliojo valdančiosios koalicijos prastumti Seimo Statuto pakeitimai, pagal kuriuos, esant ekstremaliai situacijai net išrinkti Seimo nariai privalo Seimo apsaugai pateikti įrodymus, kad yra pasiskiepiję, persirgę ar turi neigiamą testą.

Prie Seimo įėjimo jau nuo ryto būriavosi žurnalistai, laukdami kuo visa tai baigsis. Pasirodžius Valiui Ąžuolui ir Dainiui Kepeniui jie buvo apsupti pastarųjų ir išdėstė situaciją, kurioje atsidūrė.

Valius Ąžuolas iškart pasakė, jog su automobiliu įleistas į Seimo kiemą nebuvo, todėl pasistatė jį nemokamoje aikštelėje prie Seimo.

Dainius Kepenis, savo ruožtu, pareiškė, jog leido „atsakingiems darbuotojams nekreipti dėmesio į jo asmeninių duomenų apsaugą ir įsitikinti patiems, jog jis yra persirgęs”. Čia pat pridūrė, jog skiepytis jam nereikia, nes „žymiai geresnis imunitetas susidaro persirgus”.

Politikas piktinosi naująja valdančiųjų įvesta tvarka ir teigė, jog pagal Konstituciją neprivalo nei skiepytis, nei duoti patikrinimams kraujo. „Bet mus verčia” – pasakojo D.Kepenis.

Valius Ąžuolas papildė, jog jo apsaugai buvo skirti net keturi apsauginiai, prisipažinę, kad jiems duotas nurodymas neįleisti politiko į Seimą (atlikti savo pareigų). „Šiandien valdantieji yra Konstitucijos okupantai ir jie elgiasi kaip menkystos su visa Tauta, tame tarpe ir su Seimo nariais”, negailėjo epitetų valdančiajai koalicijai politikas.

Dainius Kepenis

D.Kepenis džiaugiasi suveikus jo kortelei į Seimą | vaizdo įrašo kadras

Vakar pamatėme Seimo valdybos sprendimą, kad L.Kasčiūnui (TS-LKD) buvo leista dirbti vertėjo būdelėje, įeiti per atskirą įėjimą, – visos sąlygos buvo sudarytos”, – pasakojo V.Ąžuolas.

:Mums gi, tiek Dainiui, Tiek Valiui (apie save), buvo pasakyta, kad tokių sąlygų jums nesuteiksime, nes jūs esate opozicija. Tai dabar kreipsiuosi į etikos komisiją su klausimu ar galima tokią segregaciją (tarp Seimo narių) daryti. Nes netgi jų pačių priimtuose neteisėtuose, pabrėžė politikas, nutarimuose ir įstatymuose, yra parašyta, kad turi būti sudaryta galimybė dirbti nuotoliniu ar dar kokiu būdu”.

„Toliau, turbūt laukia teisinis kelias, daro prielaidą politikas – su kolegomis pasitarsime ir nuspręsime. Aš suprantu jų gudrybę, dalinosi ižvalgomis V. Ąžuolas, – šiandien jie nori prieš Sausio 13-ąją okupuoti ir lietuvių kalbą. Jie tikisi, kad trūks kelių opozicijos balsų ir tai bus galima padaryti”.

Seimo narys teigė pasidaręs testą, nes tas balsas šiandien yra labai svarbus.

Jis prisiminė konservatoriaus P.Saudargo išsakytą nuomonę, jog „kiekvienas Seimo narys turi įrodyti, kad neserga”, tačiau vienintelis būdas įrodyti jog nesergi, pasak parlamentaro, yra tik testas. Skiepai į šį klausimą neatsako.

Faktiškai, minėti politikai išpildė valdančiųjų reikalavimą atitikti reikalaujamas sąlygas, kad galėtų patekti į savo darbo vietą.

Pagal priimtą Seimo Statuto pakeitimą, jei Seimo politikas nepateiks reikalaujamų dokumentų, – kad yra persirgęs, pasiskiepijęs ar turi neigiamą testo išvadą – jis bus neprileistas prie darbo Seime, komisijose ar kituose posėdžiuose, ir bus laikoma, jog praleido juos be pateisinamos priežasties.

Nepraleidžiantis į Seimą apsauginis – nėra pateisinama priežastis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 790

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rimantas    -  2022-01-11, 12:31

    Ką čia pasakysi. Viskas ir taip aišku. Valdantieji peržengia per konstituciją ir jiems nusispjaut.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...