infa.lt

Beveik pusė Niujorko ligoninėse gulinčių su COVID-19 diagnoze, yra ten ne dėl COVID-19. Ar ne ta pati padėtis ir Lietuvoje?

11 sausio
09:30 2022

Galimybių pasas

Beveik pusė šiuo metu Niujorko ligoninėse esančių pacientų su COVID-19 diagnoze, buvo paguldyti ten dėl kitų priežasčių, o ne dėl infekcijos, sausio 7 d. duomenimis, rašo Epoch Times.

Keturiasdešimt trims procentams iš 11 548 hospitalizuotų pacientų, COVID-19 nebuvo nurodyta kaip viena iš pagrindinių priėmimo priežasčių, pranešė gubernatorės Kathy Hochul administracija.

Demokratė Hochul per spaudos konferenciją pareiškė norinti išsiaiškinti hospitalizuotų pacientų skaičių, kad sužinotų, kiek pacientų iš tikrųjų gydomi nuo COVID-19, o ne paprastai turi šią infekciją, kuri dažnai nesukelia jokių simptomų arba jie yra lengvi.

Kai kurių pacientų COVID-19 testas teigiamas, „tačiau jie ligoninėje yra dėl kitų priežasčių“, – sakė Hochul. „Pagalvokite apie visas kitas priežastis, kodėl žmonės patenka į ligoninę; tai perdozavimas, tai automobilio avarija, širdies priepuolis.

Ji teigė, jog didėjant hospitalizacijų skaičiui, svarbu žinoti kiekvienos kategorijos pacientų procentą.

„Apie 50 procentų patenka su COVID, o 50 procentų – dėl COVID“, – žurnalistams sakė mieste esančios Niujorko presbiterijonų ligoninės generalinis direktorius daktaras Steve’as Corwinas. „50 procentų ligonių yra neskiepyti arba iš dalies paskiepyti, o 50 procentų turi dvi vakcinos dozes.

Iš dalies paskiepytas reiškia, kad asmuo yra paskiepęs vieną Moderna arba Pfizer COVID-19 vakcinos dozę arba gavo dvi dozes, tačiau nuo antrosios dozės nepraėjo dvi savaitės.

Daktaras Scottas Gottliebas, buvęs Maisto ir vaistų administracijos komisaras, įeinantis į Pfizer valdybą, sakė, kad procentas buvo didesnis nei jis tikėjosi.

„Neaišku, kodėl matome tiek daug atsitiktinių infekcijų. Panašią statistiką girdžiu [Naujojo Džersio] ir [Konektikuto] ligoninėse. Kelia tam tikrą susirūpinimą tas faktas [kad COVID-19] gali plisti kontaktuojant su pačia sveikatos priežiūros sistema“, – socialinėje žiniasklaidoje rašė jis.

Nors daugelyje jurisdikcijų ir ligoninių nėra aišku, kiek COVID-19 diagnozę turinčių pacientų gydoma ten dėl kitų priežasčių, praėjusiais metais mokslininkai nustatė, kad maždaug pusė hospitalizuotų atvejų buvo tik lengvi COVID-19 simptomai arba jų nebuvo visai. Kitas tyrimas parodė, kad 4 iš 10 vaikų, hospitalizuotų dėl COVID-19, buvo besimptomiai, o Ligų kontrolės ir prevencijos centro direktorė dr. Rochelle Walensky sausio 7 d. žurnalistams sakė, kad pastaruoju metu vaikų hospitalizavimą dėl COVID-19 atvejų iš dalies lėmė ne dėl COVID priežasčių.

Hochul liepė žmonėms, kurie patiria tik lengvus simptomus, likti namuose, nes nerimauja dėl per didelės Niujorko sveikatos priežiūros sistemų naštos. Ji informavo, kad beveik 5000 niujorkiečių vien per pastarąsias 24 valandas nuvyko į greitosios pagalbos skyrius atlikti COVID-19 testo.

„Turime pajėgumų. Turime 2 000 vietų, kur žmonės gali testuotis. Tad, nesikreipkite į greitosios pagalbos skyrių ir nenaudokite gydytojų resursų, kad galėtumėte atlikti testą. Taip pat neikite, jei turite labai lengvų simptomų“, – sakė ji.

infa.lt: Panašu, jog Lietuvoje ta pati istorija, kaip ir likusiame pasaulyje. Dalis žmonių atvyksta su Covid, o dalis jį pasigauna pačiose ligoninėse, ir tik likusi  dalis gydosi būtent nuo Covid, nors oficialioje statistiko visi žymimi kaip sergantys ir gydomi nuo Covid. Ir tais skaičiais remiasi  ši I.Šimonytės vyriausybė priimdama savo niekam tikusius sprendimus,.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 400

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....