infa.lt

Kazachstanas. Imta kalbėti apie tėvynės išdavikus šalies vadovybėje ir teisėsaugos struktūrose

07 sausio
19:12 2022

 

Spec padaliniai šturmuoja administracijos pastatą

Buvęs Kazachstano prezidento Nursultano Nazarbajevo patarėjas Jermuchametas Jertysbajevas pareiškė, kad Almatos oro uostą teroristams pavyko užgrobti be saugumo pajėgų pasipriešinimo dėl daugelio aukšto rango pareigūnų ir teisėsaugos institucijų vadovybės išdavystės.

Televizijos kanalo Chabar-24 eteryje Jertysbajevas sakė, kad pietinės Kazachstano sostinės oro uostą užgrobę kovotojai dalyvavo koviniuose mokymuose daugybėje treniruočių stovyklų, įrengtų kalnuotuose respublikos regionuose. Anot jo, Kazachstano Nacionalinio saugumo komiteto (NSK) vadovybė negalėjo nežinoti apie šių stovyklų egzistavimą, tačiau nieko nedarė, kad jas likviduotų, pranešdama tik apie atskirų teroristinių grupuočių neutralizavimą.

„Nacionalinio saugumo komitetas, kuris periodiškai neutralizuodavo vieną ar kitą grupuotę,  – apie tai buvo pranešimų… O apie daugybę treniruočių stovyklų, kurios buvo sukurtos kalnuose, – apie tai tylėjo. Tai yra baisus nusikaltimas prieš valstybę”, – sakė Jertysbajevas.

Jis taip pat pažymėjo, kad dar vienas saugumo pajėgų vadovybės atstovų išdavystės įrodymas – likus 40 minučių iki šturmo oro uoste duotas nurodymas pašalinti aplink jį esantį kordoną.

„Tai galėtų būti įmanoma tik tiesiogiai pritarus tiems žmonėms, kurie turėtų būti atsakingi už saugumą šalyje. Tai yra išdavystė”, – pareiškė A.Jertysbajevas.

Sausio 7-osios rytą kazachų kariai kartu su Rusijos specialiųjų pajėgų kariais iš sukilėlių atkovojo Alma-Atos oro uostą. Anksčiau vyriausybės pajėgos atgavo sukilėlių kontroliuojamo Aktobės oro uosto kontrolę.

Apie tai, kad už riaušių organizavimo slypi kažkokia didelė struktūra, „Chabar-24“ eteryje paskelbė  ir Čimkento miesto administracijos vadovo pavaduotojas Šyngys Mukanas.

Anot jo, sulaikyti riaušininkai tyrimo metu teigė, kad už dalyvavimą riaušėse jiems buvo sumokėta, o maištininkų dvasiai pakelti buvo duota „energetinių gėrimų“, nuo kurių jie „prarado savikontrolę“.

Primename, kad sausio 2 d. prasidėjusius masinius protestus, kurie greitai peraugo į visą šalį apėmusias riaušes, lėmė 100% (nuo 60 iki 120 tengų už litrą) pabrangusios suskystintos  dujos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 312

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Vygandas    -  2022-01-07, 19:25

    Jokios čia išdavystės!!! Šalies vadovybė, teisėsauga už žmones, todėl prezidentas išdavė tautą, šaudyti saviškius pasikvietė agresorių armija. Galimai ateityje jis bus dar teisiamas už Tėvynės išdavimą…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....