infa.lt

Kazachstanas: vyriausybė pirmą kartą įvardijo žuvusių protestuotojų skaičių

07 sausio
13:58 2022
Kazachstanas, Almata

REUTERS

Kazachstano vyriausybė pirmą kartą įvardijo žuvusių protestuotojų skaičių. „buvo likviduoti 26 ginkluoti nusikaltėliai buvo ir 18 buvo sužeisti“, – pranešė Kazachstano vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Policijos spaudos tarnyba anksčiau pranešė apie 18 žuvusių saugumo pareigūnų, policijos pareigūnų ir Nacionalinės gvardijos kariškių, iš kurių dviem buvo nupjautos galvos.

Be to, buvo suimta daugiau nei 3 tūkstančiai riaušių dalyvių.

Daug protestuotojų žuvo Alma Atoje ir kituose Kazachstano miestuose.

Tuo tarpu Kazachstano miestų gatvėse tęsiasi susirėmimai tarp saugumo pareigūnų ir protestuotojų. Šalyje nustatytas maksimalus, raudonas terorizmo grėsmės lygis.

Nepaisant to, prezidento Tokajevo administracija jau pareiškė, kad vyriausybei pavyko atkurti „konstitucinę tvarką“ Kazachstano regionuose.

Pats Tokajevas įsakė šaudyti be jokio įspėjimo. „Orda“ ir „31 kanalas“ praneša, kad sužeistieji ligoninėse kalba arabiškai … (KazTag)

Turkijos žiniasklaida rašo, kad esą Putinas pažadėjo išgelbėti Kazachstano vyriausybę mainais į keturias sąlygas, įskaitant Krymo pripažinimą Rusijos.

Taraze pradėjo karinį budėjimą Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) šalių taikdariai, užblokuoti įėjimai į visus degančius pastatus, miesto akimate dislokuotas štabas, neoficialiais duomenimis, žuvusiųjų yra ir protestuotojų, ir saugumo pajėgų tarpe.

Du naujojo Kirgizijos parlamento deputatai (buvęs kultūros ministras) Nuržigitas Kadyrbekovas ir (užsienio reikalų) Chingizas Aidarbekovas prieštarauja Kirgizijos kariuomenės siuntimui į Kazachstaną. Tačiau parlamentas sutiko siųsti Kirgizijos kariškius.

Kaip praneša KazTag informacijos leidinys Telegram kanale , iki šiol padėtis prekybos sektoriuje daugelyje regionų yra stabili, mažmeninės prekybos centrai veikia kaip įprasta, išskyrus keletą mažmeninės prekybos įmonių Almatos, Taldykorgano, Uralsko, Šimkento ir Tarazo miestuose, kurie nukentėjo nuo plėšimų.

Paskutinis Tokajevo pranešimas:

Kovos su terorizmu operacija tęsiasi. Kovotojai nesudėjo ginklų, toliau vykdo nusikaltimus  ir jiems rengiasi. Kovą su jais reikia vesti iki galo. Kas nepasiduos, bus likviduotas.

Laukia daug darbo, kad išmoktume patirtos tragedijos pamokas. Įskaitant socialiniu ir ekonominiu požiūriu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 259

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...